Hogyan hajtogass baba- és kisgyerek holmit?

KonMari nevével már sok helyen találkozhattál, itt a blogon is több cikk született róla. Hajtogatási módszereivel amellett, hogy hihetetlenül praktikusak még több helyet is takarítanak meg. Ha szeretnél a felnőtt ruhák hajtogatásáról olvasni, azt ide kattintva megteheted. A ruhahajtogatás során KonMari külön kiemeli, hogy minden darabot igyekszik téglalap alakúra hajtogatni, méghozzá úgy, hogy ezeket élükre állítva is megálljanak. Így már könnyen elhelyezhető bármilyen darab akár egy fiókban is. Akkor nézzük is meg, hogyan hajtogass baba- és kisgyerek holmit?

Babaruhák

Az első videóban a babaruhák hajtogatását mutatja be az egy perces videóban. A ruhák, amiket hajtogat: rugdalózó, body, majd előtét az étkezéshez. Egy teljesen jó hajtogatási módot láthatsz, ugyanakkor csak a következő videóban láthatod a klasszikus KonMari módszert.


A következő videóban már hosszabban is tárgyalásra kerül a hajtogatási módszer, így csak egy perc után láthatjuk, hogyan lehet egy pici nadrágot összehajtani. Viszont a hölgy nagyon alaposan mutatja meg, hogy mire érdemes figyelni, és hol lehet hibázni. A nadrág után egy body hajtogatása van, majd egy vastag és egy vékony anyagú rugdalózó a soron következő. Bár ugyanazok a ruhaneműk kerülnek hajtogatásra, a módszer azonban más. Hogy melyik a jobb vagy a kényelmesebb azt egy próba után könnyen el tudod dönteni. Ez a klasszikus KonMari módszerrel való hajtogatás.

https://www.youtube.com/watch?v=8Wo-Oc9qvPY&list=PL-EHa1FkPiV_VoqA_4h5D6mQ2BFC4Eg0p&index=3&t=29s

Kislány ruhák

A videó döntően kislány ruhák hajtogatásáról szól. A videó elejét érdemes a kisfiús anyukáknak is megnézni, mivel nagyon sok olyan darabot is hajtogat a hölgy, ami megtalálható egy fiú gardróbban is. Legelőször egy kis póló, egy hosszú ujjú felső rész, majd egy nadrág hajtogatása. Ezután már a lányos darabok jönnek, mint szoknyás ruhák, rövidnadrágok. A videó vége felé láthatsz rövid ujjú, hosszú nadrágos pizsama, majd pedig zokni hajtogatást is.


Ebben a rövid videóban láthatod, hogyan hajtogass kislány szoknyát:


Itt láthatod hogyan tudsz harisnyát jól összehajtani:


Fodros ruhák megfelelő hajtogatása, hogy ne gyűrődjön:


Kislány alsónemű hajtogatása megfelelően:

Kisfiú ruhák

A rövid videóban, ahol bemutatásra kerül a hosszú ujjú póló, a hosszú ujjú ing hajtogatása. A fiús anyukáknak ajánlom elsősorban ezt a videót, mivel ezt a módszert kortól függetlenül lehet alkalmazni a fiú felső ruházat hajtogatásához.


A hosszabb videóban sokkal több dolog hajtogatását láthatod: pólók, hosszú ujjú pólók, nadrágok, rövid nadrágok, pulóverek, alsóneműk, pizsamák és zoknik. Több holmit is hajtogat a kategóriában, más-más módszerrel. Érdemes ezt is kipróbálni.

Összességében

Jó néhány trükköt láthattunk a videókban arról, hogyan hajtogass baba- és kisgyerek holmit. Az átlátható és jó rendszerezés nagy segítség tud lenni a mindennapokban. Érdemes megkönnyíteni a saját dolgunkat.

Forrás:

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + tizenegy =