2024. május 18., szombat, Alexandra, Erik, Alexa
2024. május 18., szombat, Alexandra, Erik, Alexa

Hogyan hajtogass KonMari módszerrel?

KonMari az egyik leghíresebb rendrakó az egész világon. Marie Kondo-val egy előző cikkben már megismerkedhettünk. Hajtogatási módszerével rengeteg helyet spórolhatsz meg. Amellett, hogy ezzel a trükkel esztétikusan néz ki a szekrényed, a benne levő ruhák is jóval könnyebben hozzáférhetőek lesznek. Vajon hogyan hajtogass KonMari módszerrel?

Kezdjük az alapokkal…

KonMari alapjaiban változtatta meg a ruhákhoz való hozzáállásunkat. A módszerének lényege, hogy már csak azokkal a ruhadarabokkal foglalkozunk, amiket szeretünk. A többit néhány alapelv szerint kiselejteztük. De mire is kell figyelni?

Hogyan hajtogasd a főbb ruhadarabokat?

Ebben a videóban az alapdarabok hajtogatását láthatod. Nagyon egyszerű módszert használ. A lényeg, hogy téglalap alakú legyen a hajtogatott ruhanemű, és a könnyebb tárolás érdekében az élére állítva megmaradjon. A videón láthatod, hogyan hajtogat:

  • Trikót
  • Pólót
  • Hosszú ujjú pólót
  • Vékony pulóvert
  • Nadrágot
  • Rövidnadrágot

Alsóneműk hajtogatása

Kifejezetten hatékony és rövid videó KonMarival. A videóban láthatod különböző melltartó és bugyi fajták hajtogatását. Több külön módszert is bemutat, azt választhatod, ami a legkényelmesebb számodra.

Férfi ruházat hajtogatása

Ebben a videóban nyakkendő, alsónadrág, ing, nadrág és pulóver hajtogatását mutatja be Marie Kondo. A videót követve hajtogass KonMari módszerrel és több helyed marad a gardróbban.

Zokni és harisnya

Az alig egy perces videóban láthatod a különböző fajta zoknik és harisnyák hajtogatási módszerét. Kizárólag a lényeg van a videón, nincs felesleges beszéd.

Kapucnis pulóver

A nagy kabátok után a kapucnis felsőrészek foglalják el a legtöbb helyet a szekrényben. Nem megfelelő hajtogatással a szükségesnél jóval nagyobb tárolóhelyre van szükség. De hogyan lehet jól hajtogatni?

Összességében

Ezek a ruhadarabok szinte minden háztartásban megtalálhatóak. Éppen ezért érdemes jól megtanulni a hajtogatásukat, ugyanis nem elég, hogy esztétikus látványt nyújtsanak, hanem praktikusnak is kell lennie a tárolásnak.

További bejegyzések

Szólj hozzá!

nyolc − egy =