2024. április 16., kedd, Csongor
2024. április 16., kedd, Csongor

Hogyan legyen rend a gyerekszobában?

Ez az egyik legnehezebb kérdés a rendrakás során. Azonban van néhány jó trükk, amik segítségével nem lehetetlen kivitelezni, hogy meglegyen a rend a gyerekszobában. Összegyűjtöttem néhány jó cikket a témában, ami segít inspirálni, és tippeket is kapsz, hogyan érd el a célod.

Lomtalanítás

A gyerekszoba rendbetételének a legelső lépése maga a lomtalanítás. Már szinte mindenhol foglalkoztunk vele, hogyan kell csinálni, azonban a gyerekszobánál is érdemes ezzel kezdeni. Erről egy nagyon jó cikk született, amit itt olvashatsz:

Ha a szelektálással megvagy, és már csak a tényleg kellő játékok, ruhák és egyéb dolgok maradtak, akkor a következő lépés az lesz, hogy mindezeknek valamilyen helyet vagy rendszert kell kialakítani. Rengeteg jó ötlettel találkozhatsz itt a blogon is, amiket innen elolvashatsz. Valamilyen rendszer muszáj, hogy legyen a gyerekszobában. Ha már nagyobbak a gyermekek, akkor a rendszer kialakításába is be lehet őket vonni, sőt be is kell. Ugyanis a gyerekek is kialakítanak maguknak egy rendszert, ami nem biztos, hogy praktikus lesz, vagy hatékony, esetleg esztétikus. Ilyenkor van szükségük a szülői segítségre. A rendszerezéshez egy nagyon jó cikket olvashatsz innen:

A következő cikkben is van néhány gondolat a lomtalanításról, illetve a dolgok egy részének a rendszerbe szedéséről. Ami érdekes pont az a könyvek tárolása, valamint az ágy alatti kis rész maximális kihasználása:

Nagyon jó tárolási ötleteket láthatsz a gyerekszobában. 5 nagyon jó tippet és trükköt olvashatsz, hogy mit és hogyan érdemes elpakolni, hogy az ne csak esztétikus legyen, hanem hatékony is:

Ebben a cikkben főleg arról olvashatsz, hogyan érdemes nagytakarítást csinálni, illetve néhány tippet kaphatsz arra az esetre is, ha kisebb gyerekszobával rendelkeztek:

Rend megtartása

Ha már a selejtezéssel, rendrakással végeztünk, akkor egy fontos lépés ennek a rendnek a fenntartása. De nem elég csupán a rend a gyerekszobában, hanem a tisztaság és a higiénia is fontos szempont a legkisebbeknél. Lássuk miről is van szó:

Gyerekek és a rend

Ahhoz, hogy a gyerekek ezt a rendet fenn is tudják tartani, néhány hasznos trükk a segítségünkre lehet:

A rend a gyerekszobában megtartható legyen ezt a néhány dolgot érdemes megfontolnod. Ahhoz, hogy ezt a hosszú távú célt elérd, némi előkészületre is szükséged van, de utána már könnyebb dolgod lesz napi szinten. Azonban arról se felejtkezz meg, hogy néha újra elölről kell kezdened az egész procedúrát.

Forrás:

További bejegyzések

Szólj hozzá!

18 − egy =