Hogyan legyen rend nyáron is?

A nyár a szórakozás, pihenés és kikapcsolódás évszaka. Ennek ellenére otthonunkat sem szabad elhanyagolni. Nemcsak azért, mert jóval több tennivalónk marad ősszel, hanem azért is, mert a jó közérzet alapvető feltétele egy rendezett környezet. Hogyan legyen rend nyáron is?

Hogyan csináld?

A kánikulára való tekintettel nem árt néhány szabályt betartani. Így ajánlott, hogy gyakrabban és csak kicsit takaríts. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mikor és hogyan érdemes a takarítást elvégezni:

A takarítás pedig nyáron is kiemelkedően fontos. Ebben a cikkben arról olvashatsz, hogy mit kell mindenképpen kitakarítanod, akár szezonálisan is, illetve mindezekkel hogyan tudsz boldogulni:

Ha pedig a nyári szünetben szeretnéd gyermeked is bevonni a takarításba, akkor itt találsz hozzá egy jó trükköt:

Nyaralás előtt is érdemes?

Az egész évben várva várt nyaralás előkészületei igencsak stresszesek tudnak lenni. Nem elég jól bepakolni a bőröndbe azokat a holmikat, amikre majd biztosan szükséged lesz, de az otthonod sem maradhat koszban. Íme néhány tipp, hogy rendes lakásba érkezz nyaralás után:

Ha pedig nemcsak a lakás rendbetételével foglalkoznál, hanem elvégeznéd a többi tennivalót is, akkor itt találsz hozzá segítséget:

Összességében

Ha a nyár nem is feltétlenül szól a takarításról és a rendrakásról, a tiszta otthon akkor is rengeteget ad hozzá a jó közérzethez. Vannak olyan nyári tisztítási munkák, amik szezonálisak, például a klímák és szűrőik kitakarítása, amit az egészségünk érdekében, ha tetszik, ha nem akkor is meg kell csinálni. Nem beszélve arról, hogy ha nyaralni mész, akkor a bennhagyott szemetes, vagy a hűtőben felejtett ételmaradék ne legyen a hazaérkezés megkeserítője. Hogyan legyen rend nyáron is?

Forrás:

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 12 =