Hogyan tisztítsd a sütő belsejét?

Vannak otthonunkban eldugott helyek, melyeknek a tisztasága vagy akár a koszossága nem szembetűnő. A megfelelő higiénikus környezet kialakításához ugyanakkor elengedhetetlen ezeknek a kis rejtett zugoknak a tisztasága. Az egyik ilyen a sütő belseje. Időnként ezt is muszáj egy nagyobb takarítási munkának alávetni. Hogyan tisztítsd a sütő belsejét?

Ez egy angol nyelvű videó, így az angolul kevésbé tudó Olvasók kedvéért most részletesen írok arról, amit az úr mond a videóban. Rengeteg takarítási videót találhatsz tőle a YouTube-on, nagyon jó trükkökkel dolgozik és mutatja be módszereit a tengeren túlról. A linkjét a videó alatt találod.

Milyen eszközöket használj?

Jobban szeretem a környezetbarát tisztítási módokat, így ahol lehet mindig igyekszem hasonló módszereket és trükköket keresni. Ez nincs másként ebben a videóban sem. Az elején láthatod, ahogy bemutatja, hogy miket fog használni, ez pedig nem más, mint a szódabikarbóna, víz, ecet. Az ecetet meglepő módon egy kis spriccelős flakonba tette a könnyebb munkavégzés érdekében. A tisztításhoz jó segítség még egy pár jó minőségű kesztyű, valamint két darab törölköző.

Hogyan tisztítsd a sütő belsejét?

Fél csészényi (körülbelül 55 g) szódabikarbónához kever annyi vizet, hogy pasztás állagot kapjon. Ennek érdemes jól kenhetőnek lennie. Arra is külön felhívja a figyelmet, hogy nem szabad fém eszközökkel végigkaristolni a sütő belsejét a tisztítás során. A masszát sütő belsejére kend fel valamilyen spatulával, vagy esetleg kézzel.

Ha a szódabikarbónás pasztát sikeresen rákented, utána állni kell hagyni 12 óráig. Nem érdemes a szülinapi torta sütése előtt nekifogni!

Miután állni hagytad, utána valamilyen műanyag eszközzel le lehet kaparni az odaégett, szenes darabokat. Majd egy törölközővel a maradék szódabikarbónát le lehet törölni egészen addig, amíg már csak a tiszta sütő belseje nem marad. A film réteg maradványt, úgy tudod eltüntetni, hogy az ecetet ráfújod a már tiszta felületre, majd azt egy másik száraz törölközővel (nem a szódabikarbónással) letörlöd.

További videókat itt találhatsz: https://www.youtube.com/@MrGizmo211/videos

Összességében

Egy kiváló tisztítási módszert láttunk a sütő belsejére, ami ráadásul nem jár jelentős súrolási munkával, emellett még környezetkímélő is! Ez utóbbi azért is fontos, mert élelmiszert készítünk el benne, aminek nem tesznek jót az erősebb tisztítószer maradványok. További tippeket itt találsz:

https://www.rakjunkrendet.hu/haztartas

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 2 =