Hűtőmágnes elhelyezése Konmari módra

Sokan szeretjük a hűtőmágneseket. Ha elmegyünk nyaralni szinte kötelező venni egyet, hogy valamiről mindig eszünkbe jusson az élmény. A selejtezés során is ragaszkodhatunk a kedvenc darabjainkhoz, nem feltétlenül kell megválnunk tőlük. Mit kezdhetünk a hűtőmágnes készletünkkel?

Probléma lehet a túlzott hűtőmágnes gyűjtés?

Ha benyitunk a konyhába a hűtő általában központi helyet foglal el. Így szinte azonnal szembeötlik a rajta elhelyezett rengeteg hűtőmágnes. Ezek viszont ronthatják konyhánk összképét, ha a többi rész már megfelelően letisztult.


Mit tudunk tehát tenni azért, hogy esztétikus legyen a látvány, de kidobni se kelljen őket. Ebben a cikkben ehhez szeretnék egy ötlettel szolgálni.

Az alapelvünk az, hogy csak azokat a dolgokat szelektáljuk ki, amiket már nem szeretünk vagy nincs rá szükségünk. De mi a helyzet akkor, ha szeretjük hűtőmágneseinket? Ilyenkor a kidobás vagy elajándékozás szóba sem jöhet. Kell egy kreatív ötlet!

Hova tehetjük a hűtőmágneseket?

A rendszerünk és a rend továbbra is megfeleljen a konmari elvnek, így ezeket a hűtőmágneseket elrejthetjük valamelyik konyhaszekrényünk ajtajára felragasztva.

A választásom a poharas és bögrés polcra esett. Így oda ragasztottam fel őket, egy sorba három darabot téve. Ahányszor kinyitom a szekrényt és meglátom, mindig örömmel töltenek el ezek az apró kis képecskék.

Mire figyelj a ragasztás során?

A ragasztásnál szinte bármilyen ragasztót használhatsz, ami megfogja a mágneseket. Ennek ellenére nagyon kell figyelni egyes kis hűtőmágneseknek a súlyát. Néhány ilyen apró tárgy viszonylag nagy darab, nehezebb anyagból készült, így ezek ragasztásánál sokkal jobban oda kell figyelni.

Szintén oda kell figyelni azokra is, amiknél a mágnest már szinte semmi nem tartja össze a hűtőmágnes többi részével, ahol a fentebbi képen is látszik.

Ez egy könnyen és gyorsan elvégezhető művelet, nem igényel több órát az elkészítése. Cserébe viszont egy szép és letisztult konyha lesz az eredmény, ahova öröm belépni.

Milyen lett az eredmény?

Eredményül egy egyszerű kinézetű és letisztult hűtőszekrényt kaptam. Nálam a konyha rendszerezésének ez lett a vége.Nem dobtam ki a kedvenc darabjaimat, hanem új életet kaptak a szekrény belsejében díszítésként. Ide benézve mindig egy pozitív érzés fog el.

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat − 2 =