Iskolakezdés: hogy minden meglegyen!

A nyár végével az iskolakezdés és készülődés mindig nagy felfordulást okoz a családban. Ahhoz azonban, hogy mindez zökkenőmentes lehessen érdemes néhány dolgot figyelembe venni. Rögtön kezdjük is egy általános ráhangolódó cikkel:

Taneszközök beszerzése

Mit és hogyan érdemes beszerezni? Mire érdemes figyelni? Min és hogyan tudsz spórolni? A következő cikkben sok jó tanácsot olvashatsz a tanszervásárlással kapcsolatosan:

Megéri a csili-vili cuccok vásárlása? Mit érdemes beszerezni és mit nem? A cikkben egy jó kis elbeszélést olvashatsz arról, hogy milyen érzés az iskolakezdés előtti tanszervásárlás.

Felkészülés lelkileg

Az iskolakezdés során nemcsak a taneszközök beszerzésére kell gondolni, hanem nem árt felkészíteni gyermekünket a következő tanévre. Már az is sokat segít, ha nem hagyjuk ki a vásárlásból, hanem ő maga mondhatja meg, milyen eszközök tetszenek neki és mit választana.

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy pszichológus szerint hogyan tudod a gyermeket ráhangolni az iskolakezdésre. Miről érdemes beszélgetni egy elsőssel, kisiskolással, vagy éppen hogyan tudsz segíteni egy kamasznak? Hogyan érdemes az új tanévre hangolódni, illetve hogyan tudod csökkenteni a stresszt? A cikket itt találod:

Ahhoz, hogy gyermekünk magabiztos és kiegyensúlyozott legyen, az alábbi 4 mondatot fontos tudnia. Viszont ahhoz, hogy komolyan is gondolja támasszuk alá viselkedésünkkel is mondandónkat:

Ha a tanévkezdés nem zökkenőmentes, akkor ezt a cikket is érdemes tanulmányoznod:

Iskolába menet

Érdemes azonban a biztonságra is fokozottan figyelni, amire nagyon nagy segítséget jelent az alábbi cikk:

Egy iskolai nap nem telhet el tízórai nélkül. Ahhoz, hogy megfelelő legyen a táplálkozás nem árt változatossá tenni. Íme 30 jó recept ötlet, ami uzsonnának is kiváló:

Összefoglalva

Rengeteg dologra érdemes odafigyelni, ha gyermekünk elkezdi az új tanévet. Nemcsak az eszközök beszerzése a fontos, hanem a lelki egyensúly is, hiszen a nyári szünetből rögtön az iskolapadba kell beülnie, ahol nap mint nap teljesítenie kell a követelményeket. A tanszervásárláson túl érdemes a lelki dolgokat is figyelembe venni és felkészülni, hogy minden zökkenőmentesen indulhasson.

Forrás:

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 1 =