Ki az a KonMari? Miért szeretjük a módszerét?

Ha rendrakás, rendszerezés témában nézel körül az interneten, szinte elengedhetetlen, hogy ne találkozz KonMari, azaz Marie Kondo nevével. Most nézzük meg, hogy ki is ő valójában, mit csinál és miért szeretjük a módszerét?

Marie Kondo tokiói rendrakási és takarítási tanácsadó. Kilenc japán nyelvű könyvet írt a rendrakásról, rendszerezésről és takarításról, melyet 44 nyelvre fordítottak le. Híres rendrakós televíziós műsora is van a Netflix-en.

Miket olvashatsz a témában?

Az első cikkben megtudhatod, hogy ki is KonMari, hogyan kezdte el a pályafutását, illetve az alapvető módszeréről is olvashatsz. Néhány alapszabály után láthatod, hogy mi a selejtezés sorrendje, illetve mit és hogy érdemes csinálni. Itthon már mi is végigcsináltuk az egészet. Nem könnyű menet, sok időt és energiát igényel, de a végkifejlet sokmindenért kárpótol. A cikksorozatot itt olvashatod.

A következő cikkben olvashatsz egy komolyabb összefoglalást arról, hogy mi is pontosan a KonMari módszer, és hogyan tudod megcsinálni. Nem mindegy ugyanis, hogyan raksz rendet! Ugyanis ahhoz, hogy megfelelő rend legyen a lakásban nem elég akárhogy elpakolni. De mi is ez a módszer? Alább láthatod:

Ez a cikk 4 egyszerű lépésben írja le, hogyan tudod otthon is alkalmazni a KonMari módszert. Érdekes újdonságokkal találkozhatsz.

Ebben a cikkben kötetlen stílusban ismerheted meg a módszert és a vele járó rendrakási rituálét. Hogyan hat az emberek életére ez a fajta rendrakás?

https://www.babanet.hu/gyerek/gondozas-apolas-taplalas/a-konmari-modszer-7-lepese-a-rendezett-otthonert

Összességében

Egy nagyon jó módszert ismerhettél meg, nagyon sok embernek segített már rendet teremteni a környezetében. Azért szeretjük, mert ha nem is állsz neki azonnal a módszer megismerésével már kaptál a kezedbe egy fegyvert a kupi felszámolásához.

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 3 =