Legfrissebb

  takarítás – Nők Lapja

 • Fagyasztóba a használt könyvvel! – Így tisztíthatod meg alaposan a régi olvasnivalókat
  A ránk hagyományozott könyvhagyatéki kincseknek, antikváriumi szemlélődésnek vagy régi könyvek vásárlásának mindig van egyfajta romantikája. A megsárgult papírlapok illata, a gondolat, hogy előttünk valaki már örömét lelte a kezünkben forgatott történetben, esetleg családi örökségként dédelgette azt, jó érzéssel tölt el. (Tudod, hogy mitől van a régi könyveknek olyan jellegzetes illata?... Tovább »
 • 6 bombabiztos tipp, hogy hosszan pormentes maradjon a lakás
  Bár teljesen sosem szabadulhatunk meg a sokaknak allergiás tüneteket is okozó portól, az alábbi tanácsok megfogadásával jelentősen lelassíthatjuk a porképződés folyamatát, aminek köszönhetően pedig takarítanunk is ritkábban kellhet majd. Bár a por kialakulása ellen az egyik leghatékonyabb módszer, ha beruházunk egy professzionális légtisztítóra – ennél gazdaságosabban is megoldhatjuk a problémát.... Tovább »
 • Ragyogjon a fürdő: 8 takarítási trükk az internetről, amely valóban működik
  Újságpapír ablakpucoláshoz, fugatisztítás klórral vagy wc takarítás kólával. Ugye ismerősen csengenek ezek a praktikák? Az internet népe mindig is fogékony volt az úgynevezett lifehack tartalmakra, pontosabban azon trükkökre, melyek rutinszerű feladatok könnyebb, hatékonyabb elvégzésére irányulnak. De vajon honnan tudhatjuk biztosra, mely trükkök válnak be igazán? Az angliai Spare And Square... Tovább »
 • 8 tipp, hogy pikkpakk ragyogjon a lakás
  Sokan szeretnek takarítani, és szintén sokan lehetnek azok, akik mondjuk hozzám hasonlóan szeretik a tisztaságot, de takarítani már nem annyira a szívügyük. Ennek persze több oka is lehet, de az egyik legfontosabb az örökös időhiány (legalábbis nekem), így mindig kutatom azokat a trükköket és „hekkeket”, amikkel gyorsabban végzek a nemszeretem... Tovább »
 • Így vegyük rá magunkat a takarításra, ha nagyon nincs kedvünk hozzá – Egy terapeuta tippjei
  A depresszió egyik tipikus tünete, hogy a beteg szinte képtelenné válik az öngondoskodásra – abba beleértve a saját lakókörnyezete tisztán tartását –, elhanyagolja külső megjelenését és az otthonát is. KC Davis terapeuta, a How to Keep House While Drowning (kb. Hogyan vezess háztartást fuldoklás közben) című könyv szerzője TEDx-előadásában olyan... Tovább »
 • Talpára állítva vagy fejjel lefelé? – Így érdemes tárolni a poharakat a szakértő szerint
  A háztartásbeli ismereteinket minden nap hasznosítjuk, de ez nem jelenti azt, hogy már nincs mit tanulnunk ebben a témakörben. Ugyanígy az sem kizárt, hogy vannak dolgok, amelyeket ugyan a lehető legtökéletesebben végzünk – de valójában fogalmunk sincs róla, miért is számít épp a mi módszerünk célravezetőnek. Ilyen lehet például a... Tovább »
 • Kiderült, hogy eddig (valószínűleg) mind rosszul használtuk a mosogatógépünket
  Barbara „Babs” Costello, a 73 éves TikTok-szenzáció ismét meghódította a videómegosztó alkalmazást azzal, hogy bemutatja, hogyan kell helyesen betölteni a mosogatógépet. Messze nem ez Costello első Tiktok-slágere: az ételek előkészítésétől kezdve a mosógép szűrőjének tisztításáig már számtalan rendkívül hasznos útmutatót kínált, amivel kiérdemelte a „mindenki nagymamája” becenevet is, ami most... Tovább »
 • Ezekkel a környezetbarát házi praktikákkal a kiadásainkon is spórolhatunk
  Ha ez idáig nem is törekedtünk szőrszálhasogató takarékosságra, a jelenlegi helyzet mára már sokakat kényszerít a kialakult (és kevésbé költséghatékony) szokások szükségszerű átvilágítására. A korábban jól bevált, de a mostani árakat tekintve már drágának minősülő termékek olcsóbb opcióit lépten-nyomon kutatjuk, és olyan fénysebességgel talán még sosem csaptunk le a szupermarketek... Tovább »
 • A falvakban élők kétszer annyit költenek mosó- és tisztítószerre, mint a fővárosiak
  Hiába vásárolunk átlagosan csak egy-két havonta tisztító és mosószereket, jó pár ezer forintunkba kerül a környezetünk és ruháink tisztántartása a Rossmann Magyarország számára készített, 500 fős reprezentatív kutatás szerint.  A gyerekesek jóval többet költenek A falvakban élők picivel gyakrabban vásárolnak mosó- és tisztítószereket, ugyanakkor nagyjából a dupláját költik ilyesmire, mint... Tovább »
 • Így vethetsz véget egyszerűen az otthoni penészesedésnek
  A penészgombásodás nagy bosszúságunkra igen gyakori az otthonainkban, különösen olyan helyiségekben, mint a fürdőszoba, pince és mosókonyha – egyszóval mindenhol, ahol magas a páratartalom (vagy vízszivárgás észlelhető). Ugyan akármelyik évszakban gondot okozhatnak, bizonyos éghajlati viszonyok elősegíthetik a kialakulását. A nyári hónapokban a melegebb hőmérséklet miatt sokkal nagyobb a penészesedés kockázata,... Tovább »

  takarítás – 24.hu

 • Hogyan szedjük fel a lehullott tűleveleket, és mit kezdhetünk velük?
  Bár vízkeresztig még gyönyörködhetünk az otthonaink közepét elfoglaló kivágott fenyőfákban, a tűlevelek szőnyegre hullása addig is okozhat nehézségeket. Ezt a problémát sokan a porszívó előkapásával különösebb gondolkodás nélkül elintézik, de egy a Mirrornak nyilatkozó takarításban járatos szakértő, Emily Barron szerint ha nem vigyázunk, az apró tűlevelek könnyen tönkre tehetik takarítóeszközeinket.... Tovább »
 • Videóra vette a mekis dolgozó, hogy inkább felmond, minthogy elmosogasson
  Megosztó videót töltött fel a TikTokra egy új-zélandi fiatal. Fionn McCallum azt rögzítette, hogy inkább azonnali hatállyal, a műszakja közben felmond a munkahelyén, minthogy elvégezze a feladatát – írja a LadBible című brit bulvárportál. McCallum egy McDonad’s-ban dolgozott. A videójában először megmutat egy mocskos helyiséget és egy halom mosatlant, majd... Tovább »
 • Tovább terjeszkedik a B+N, most egy bolgár létesítménygazdálkodó vállalatot vásároltak meg
  A felvásárlás szerintük logikus folytatása az eddigi, regionális terjeszkedésnek. A B+N Referencia Zrt. 2021-ben megszerezte az ISS Csoport csehországi, szlovákiai, román szlovén és magyar érdekeltségeit, 2022 januárjában pedig a lengyel FM iparág domináns szereplőjét, az Inwemer System csoportot. A társaság minden országban – így a mostani felvásárlásban érintett bolgár cégben... Tovább »
 • Egy éve ilyenkor: Házasodna a gazda Bogi az első randin úgy döntött, míg Gergő gazda vezet, ő kényeztetni fogja
  Egészen abszurd jelenetet lehetett látni tavaly ilyenkor az RTL Klubon. A Házasodna a gazda egy részében Gergő gazda vitte el randizni Bogit, aki nem is teketóriázott, a tettek mezejére lépett. Szerintem ez az út, nagyon sokat segített, hogy közelebb kerüljek Gergőhöz, Gergő szívéhez – mondta aztán. Kapcsolódó ... Tovább »
 • Júniustól az Országos Onkológiai Intézetben is a B+N takarít
  A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 2021. március 16-án kihirdetett döntése értelmében a társaság nyerte a közbeszerzést az országos kórháztakarítási pályázaton. A megkötött szerződés 3 + 1évre szól. Kapcsolódó 300 milliárdos kórháztakarítási megrendelést kapott az államtól a B+N Az ország 107 kórházában a műtőktől a raktárakig a... Tovább »
 • Nedves vagy száraz szennyeződés? Nem számít! (x)
  Legyen szó műhelyporszívózásról, autóporszívózásról, száraz vagy nedves, durva vagy finom szennyeződésről – nem számít! A Kärcher sokoldalú megoldásait nyújtó száraz-nedves porszívói számos felhasználási lehetőséget biztosítanak kültéren és beltéren egyaránt. Nagy energiahatékonyságukkal, szívóerejükkel és erőteljes kialakításukkal kiemelkednek a tömegből. Ezek a többfunkciós készülékek számos alkalmazási lehetőséggel és átfogó tartozékpalettával rendelkeznek, ezáltal látványos... Tovább »
 • Tizennyolc évesen, takarítónőként kezdett, harmincnégy éves korára többszáz fős céget épített
  A 34 éves Rachael Flanagan tradicionális acélgyári-munkás családba született, Walesben. A középiskolában átlagos tanuló volt, de üzleti ismeretekből megbukott. Azt mondja, azért, mert ahelyett, hogy a kérdésekre válaszolt volna, két órát szöszmötölt egy képzeletbeli cég üzleti tervének felvázolásával. A bukás miatt nem mehetett egyetemre, de úgy döntött, ahelyett, hogy ezen... Tovább »
 • Lángszóróval akart havat takarítani, pont az történt, amire számítani lehetett
  Egy lángokban álló faházhoz riasztották a tűzoltókat január 29-én délután a connecticuti Seymourban – írja egy helyi lap. Az épület egyik fala teljesen lángokban állt, de a tűzoltóknak sikerült idejében megfékezniük a tüzet, így a ház megmenekült. Kiderült, hogy a tüzet a ház tulajdonosa okozta, miközben egy lángszóróval próbálta meg... Tovább »
 • Elmagyarázta a takarítóguru, miért ne kezdjük beágyazással a napot
  A bugyuta táncok – na meg persze sok más – mellett a takarítási praktikák megosztásának fő helyszínévé vált a TikTok. Rengeteg tippet, trükköt lehet rajta találni a takarítással, mosással kapcsolatban. Ebben a témában nyilatkozik meg videóiban @cleanhome_cleanmind is. A takarítóguru egyik utolsó videójában arról értekezik, miért ne azzal kezdjük reggelenként,... Tovább »
 • Elképesztő, mennyit dolgozik még a tízgyerekes anya, miután a család már alszik
  Alicia Dougherty azt mutatja be TikTokján újra és újra, milyen 10 gyereket felnevelni, gondoskodni róluk. Több alkalommal mutatta már meg, hogy készít nekik reggelit, tízórait, vacsorát, most pedig azt, milyen feladatai vannak, ha a gyerekek már lefeküdtek. Kapcsolódó Megmutatta a 10 gyerekes anya, hogy néz ki, mikor... Tovább »

  takarítás – nlc

 • Teniszlabdát használt a padló tisztításához, ez lett az eredmény
  Az ember mindig tanul valami újat, ha a TikTokot pörgeti, legyen szó arról, hogyan kell konyhai szűrővel hajat szárítani, vagy adott esetben azt, hogy egy teniszlabda mennyire hasznos segítség tud lenni, ha a padló tisztántartásáról van szó. Fotó: Getty Images/Emilija Manevska A legtöbbünknek nem jutna eszébe, hogy egyáltalán megnézzük, mire... Tovább »
 • Hónapok óta a tanárok és a diákok takarítanak egy gödöllői középiskolában
  Az RTL Híradója számolt be arról, hogy hónapok óta a tanárok és a diákok végzik a takarítók munkáját egy gödöllői középiskolában. Információik szerint a takarítással megbízott cég felmondta a szerződést, így csak alkalmanként kerül sor szakszerű takarításra. Reggel és az órák után a diákok teszik rendbe az osztálytermeket, a folyosókat... Tovább »
 • Takarítás közben kis híján megmérgezte a családját
  Takarított otthon és majdnem megmérgezte a családját egy amerikai nő. Ecetet és fehérítőt kevert össze, majd azzal kezdett törölgetni a lakásban. Ennek az lett az eredménye, hogy a család összes tagja egy szobába zárva várta, hogy elmúljanak a légzési nehézségeik – írja a 24.hu.  @silkalmondmilk_ers My grandparents were... Tovább »
 • Új kutatás: itt telepszenek meg a baktériumok a konyhában
  A Journal of Food Protection című folyóiratban nemrég megjelent egy tanulmány arról, hogy a különböző konyhai felületek hogyan szennyeződnek be. Az eredmény sokakat meglephet, nem a konyhapult, a mosogató vagy a vágódeszka az, amire kiemelten oda kell figyelni, hanem a fűszertartók.  Fotó: Getty Images A kísérletben résztvevőknek egy húsos ételt... Tovább »
 • Ha kipróbálod, mindig ketchuppal fogod takarítani a mosogatót!
  Nem mindenki rajong az ötletért, hogy ketchupot egyen, takarításhoz azonban azoknak is remekül beválhat, akik kerülendőnek tartják a benne lévő adalékanyagok, színezékek és tartósítószerek miatt. Olyan ragyogó lesz tőle a mosogató, hogy öröm nézni! Teljesen természetes, hogy a használattól egy idő után vízkő- és rozsdafoltok csúfítják el a fém mosogatót,... Tovább »
 • Ezt hagyták maguk után a szilveszteri bulizók a pesti utcákon
  A társaság szállítójárműveket, kukásautókat, önfelszedő céljárműveket, orrseprős gépeket és takarítógépeket is bevetett a munkák során. A Budapesti Közművek 304 köztisztasági takarító munkatársa, valamint 27 gépjárművezetője, összesen 331 fő végezte a szilveszter utáni takarítást. A közterületi ünneplések hátrahagyott kellékeit a Budapesti Közművek környezetbarát módon ártalmatlanítja, a teljes mennyiséget a Fővárosi Hulladékhasznosító... Tovább »
 • Megvásárolta azt a házat, amit az édesanyja egykor takarított
  Kislányként Nichol Naranjo gyakran elkísérte édesanyját, Margaret Gaxiolát, amikor az házak takarításával keresett pénzt. Az egyik ház különösen kedves volt számára. Pam Key-Linden egy stílusos, több mint ezer négyzetméteres otthonban élt az új-mexikói Albuquerque Ridgecrest negyedében. Naranjo még mindig emlékszik arra, hogy egy míves íróasztal alatt ült ott, és elképzelte... Tovább »
 • 2 vödörrel felmosni – ez az új takarítási trend?
  Mindenkinek vannak apró trükkjei, amikor takarításról van szó, de egy nő felmosási módszere teljesen megosztotta az internetet. A Tanya néven ismert nő egy népszerű Facebook-oldalt üzemeltet Tanya Home Inspo néven, ahol 198 ezer követőjével oszt meg takarítási hackeléseket. Hatékonyabb így a felmosás? (Fotó: Facebook) Tanya bemutatja, hogyan tartja tisztán, rendben... Tovább »
 • Imádja az internet népe az új hűtőtisztító trükköt
  A hűtő takarítása elég utálatos feladat, ám egy végtelen egyszerű trükknek köszönhetően jó időre búcsút lehet neki inteni. Kiötlője, egy többgyerekes háziasszony megelégelte, hogy a legkisebb családtagok folyton „összetapicskolták” a hűtőt, ezért egyenesen életmentőnek nevezte a módszerét. Hogy te is bevesd, nem kell hozzá más, csak folpack: még egyszer utoljára... Tovább »
 • Makulátlan tisztaságot hagytak maguk után a japán focisták
  A japán szurkolók egy szokatlan, de annál nagyobb elismerésre méltó szokása, hogy a meccsek után összetakarítanak maguk után a stadionban, és tisztaságot hagynak a széksorok között. Így volt ez a négy évvel ezelőtti futball-világbajnokságon, és így van a mostani katari focivébén is. Először a nyitómeccs után szedtek szemetet a lelátón,... Tovább »

  takarítás - Gyerekszoba

 • Milyen házimunkába vond be a gyereked? Tippek életkor szerint
  A házimunka végzése, a mindennapi otthoni teendőkbe való besegítés növeli a gyerekek felelősségtudatát, és különböző készségeket sajátíthatnak el általa. Sőt, még a gyerekek önbizalmára is pozitív hatással lehet, ha besegítenek a ház körüli teendőkbe, mert felismerik, hogy képesek ezek elvégzésére, ők maguk is tudnak változtatni a dolgokon. Ehhez pedig már... Tovább »
 • Nincs takarító az iskolában, a diákok és tanárok végzik a munkát
  Hónapok óta nincs takarítás egy Pest vármegyei szakképző iskolában – írja a Blikk. Értesüléseik szerint a feladatot korábban ellátó cég azért bontott szerződést a fenntartóval, mert kevesellték a díjazást. A lap szerint már három hónapja tart az az áldatlan állapot, hogy tanárok és diákok takarítanak – fizetség nélkül. Az online... Tovább »
 • Saját szabályait is felrúgta Marie Kondo a harmadik gyerek után
  Marie Kondo rendrakási, rendszerezési szakértőként ismert. Az általa kitalált KonMari rendrakási módszernek rengeteg követője van, sokan az ő könyvei és Netflix-sorozata alapján lomtalanították és rendszerezték otthonukat. A rendrakási szakértő most bevallotta a rajongóinak, hogy amióta harmadik gyermeke is megszületett, lemondott arról, hogy mindig rendet tartson otthon. Amióta a családja öttagú... Tovább »
 • 10 dolog, amire a sót használhatod a takarításban
  Azt sokan tudják, hogy milyen sokoldalúan lehet használni a háztartásban az ecetet, a szódabikarbónát, vagy éppen a citromot. De az már meglepőbb lehet, hogy a sót is bevetheted a takarítás során. Mutatjuk, mit tisztíthatsz meg vele! Kávéfolt eltüntetése a bögréről. Ha makacs elszíneződés maradt a kedvenc bögréden, készíts súrolópasztát... Tovább »
 • 15 dolog, amire a szódabikarbónát használhatod
  Tűzhely tisztításra. Tegyél szódabikarbónát közvetlenül a koszos felületre, és hagyd állni 5 percig.  Nedves szivaccsal finoman dörzsöld át és töröld le. A végén töröld át egy puha mosogatóronggyal. Szagtalanítsd vele a szemetest. Hetente egyszer szórj egy kevés szódabikarbónát a szemetesbe, hogy ezzel segítsd a szagok felszívódását. Tisztítsd meg vele... Tovább »
 • Ennyi mindent takaríthatsz ecettel
  Egyre több embernek egyre fontosabb, hogy a takarítószerek ne ártsanak a környezetünknek, de hatékonyak legyenek. Ha neked is fontosak a zöld szempontok, akkor az ecetet nem csak főzéshez fogod használni. Relatíve olcsó, a legtöbb esetben önmagában  – maximum vízzel keverve, hígítva – is hatékony. Ha sót és szódabikarbónát adsz hozzá,... Tovább »
 • 22 házimunka, ami minden típusú gyereknek bejön
  Általános szabály, hogy ha úgy látod, a gyermeked még nem áll készen, akkor is hagyd, hogy megpróbálja, hogy kísérletezzen. Különleges alkalmi feladatok Ezek azok a fajta feladatok, amelyeket nem kell egy bizonyos módon elvégezni, nagy kreativitást és szabadságot adnak, így éppen megfelelőek a legkisebbek számára, akik esetleg türelmetlenül várják a... Tovább »
 • Soha többé nem pakolok a gyerekeim után – így értem el
  Muszáj ezt most csinálnod? Mi van, ha úgy hagyod? – szólt hozzám sokszor a férjem, amikor azt látta, hogy ezredszer is elpakolok a gyerekek után: az autókat az autós fiókba, a könyveket a könyvespolcra, a babákat a babákhoz, és a társasjátékok összekevert tartozékait szépen szortírozva a megfelelő dobozokba. Tudtam, hogy... Tovább »
 • Hány éves a gyereked? Megmondjuk milyen házimunka való neki.
  Mindenkinek hasznos, ha a kicsik segítenek a ház körül, még akkor is, ha ezt ők maguk elsőre talán nem látják. A Parents.com által megosztott útmutató segít az életkoruknak megfelelő házimunkát választani számukra – legyenek bár óvodások, általános iskolások vagy középiskolások. Ha a gyerekek is kiveszik a részüket az otthoni teendőkből,... Tovább »
 • 10 zseniális mód, amire a citromot használhatod
  Van, aki nem tudja elképzelni nélküle a teát, számos süteménybe teszünk a héjából, és az egyik legjobb jeges nyári frissítő, a klasszikus limonádé sem létezne, ha nem lenne citrom. Azonban ízesítésen kívül számos dologra használhatod a takarításban és a ház körül ezt savanyú citrusfélét. Mutatunk néhány módot, amire bevetheted! Szagtalanítsd... Tovább »


Cikkek

Mit és hogyan?

Takarítás eszközeiVideók