2024. május 18., szombat, Alexandra, Erik, Alexa
2024. május 18., szombat, Alexandra, Erik, Alexa

Gyurma rendszerezés: lehetetlen küldetés?

A kreatív dolgok nagyon jó készségfejlesztőek a gyerekek számára. Nincs ez másként a gyurmával sem. De ahogy gyarapszik a készlet, egyre több helyet igényel, egy idő után pedig a tárolás nem kis kreativitást és gondolkodást igényel. Most bemutatok néhány gyurma rendszerezés megoldást.

Műanyag szekrényben

Az egyik legegyszerűbb módszer a gyurma rendszerezés elvégzéséhez. Itt elég beszereznünk egy nagyobb fajta (vagy a gyurma mennyiségnek megfelelő) nagyságú műanyag szekrényt.

Előny: nemcsak a gyurmát tudod rendszerezni benne, hanem a kreatív foglalkozáshoz szükséges eszközöket, kinyomókat is bele tudod tenni.

Hátránya: mivel elég nagy tárolóról van szó, így több helyet is foglal a szobában. Ráadásul ezek a fajta szekrények általában nem zárnak teljesen hermetikusan, így ha nem jól zár a gyurma doboza, akkor könnyen ki is szárad.

Dobozban

Szintén nagyon átlátható tárolási módszer, és könnyen is kezelhető. Elég egy nagyobb kapacitású dobozt vennünk és már könnyen be is rendezhetjük. A legjobb, ha van egy vízszintes elválasztó nagyjából középen, így könnyen hozzáférhetőek az alsó rekeszben tárolt kreatív kiegészítők.

Előny: könnyen és viszonylag olcsón beszerezhető eszköz, emellett áttekinthető rendszerezést tesz lehetővé.

Hátrány: pontos méretezést igényel a dolog, mert nem minden gyurma márka termékének lesz megfelelő. De az is okozhat problémát, ha nagyobb kiegészítő kerül beszerzésre.

Zsúrkocsin

Ez az egyik legjobb módja a gyurma tárolásának. Áttekinthető, emellett a gyerekek számára sem bonyolítja túl az elpakolást.

Előnye: átlátható tárolási mód, könnyen megtalálhatnak benne mindent, emellett gyorsan vissza is tehetik (egy ideális világban) az éppen nem szükséges kiegészítőket. Ráadásul könnyen arrébb mozdítható, ha a játéktér úgy kívánja.

Hátrány: az előző módszerhez képest nagyobb helyet igényel. 

Forgóállványon

Bár egy ilyen méretpontos állvány beszerzése problémákba ütközhet, azonban ma már semmi sem lehetetlen. Akkor mutat jól, ha mindegyik rekeszben van valami.

Előnye: áttekinthetőségén túl a helyigénye is rendkívül kedvező.

Hátrány: nehezebben beszerezhető, emellett nincs külön helye a kreatív kiegészítőknek.

Fűszertartóban

A gyurma rendszerezés eddigi legkreatívabb módja. Ez ugyan igényel némi kezdeti befektetést, azonban egy asztalhoz közel nagyon jó lehetőséget biztosít a kreatív munkára.

Előnye: átláthatósága, és mivel a falra van felszerelve ez a tároló, így nem is foglal jelentős helyet a szobában.

Hátrány: a kiegészítőknek nincsen külön helyük. De ez könnyen megoldható, ha az asztal fiókban tudod őket tárolni. Így minden gyorsan elérhető távolságban van.

Dobozban másképp

Ez szintén egy dobozos gyurma rendszerezés. Itt már a saját dobozát nem használjuk, így amire nagyon kell figyelni, hogy a tárolónk jól záródjon. Ha nem így van akkor a legtöbb gyurma rendkívül gyorsan kiszárad, ezután pedig már használhatatlan lesz.

Előnye: egyszerűsége mellett, a tárolási helyigénye. Könnyen átlátható, és pakolható.

Hátrány: kis mennyiségű gyurma és kiegészítő tárolására alkalmas csupán ez a megoldás.

Forgó tárolóban

Ez a módszer több kreatív dolog tárolására is alkalmas. A képen zsírkréták és festékek mellett még találhatunk más írószereket is.

Előny: átlátható rendszert eredményez, ami könnyen visszapakolható is. Ráadásul ezek a kreatív eszközök még kombinálhatóak is lesznek egymással, ami még nagyobb teret enged a játék fantáziavilágának.

Hátrány: kis mennyiségű eszköz fér el bennük, a kiegészítőknek már más helyet kell keresnünk.

Összességében

7 nagyon jó módszert láthattál a gyurma rendszerezés területén. Hogy melyiket válaszd attól függ, hogy mekkora mennyiségű gyurmával rendelkezel, illetve melyik az a tárolási módszer, amelyik a legjobban tetszik

Hogy melyik módszerrel jársz a legjobban, innen már könnyebben el tudod dönteni. További játék tárolási ötleteket ide kattintva találsz.

Kreativitásra fel!

Forrás:

További bejegyzések

Szólj hozzá!

7 + nyolc =