11+1 rendkívüli írószer tárolási módszer

A gyerekek minden olyan eszközzel imádnak dolgozni, ami nyomot hagy a papíron (rosszabb esetben a falon és a bútorokon is). Ezeknek a kis tárgyaknak is szükségük van egy kis rendszerezésre. De most nézzünk meg néhány másik írószer tárolási módszert is!

1. Asztali írószer tartó

Ez egy klasszikus ceruzatartó, de minden mást is el tudsz benne helyezni, ami a „papíros munkákhoz” szükséges. Boltokban is sok ilyen fajta tartóval találkozhatsz, de otthon is könnyen el lehet készíteni.

Előnye, hogy szinte minden fajta eszközt tudsz benne tárolni a ceruzáktól kezdve, az ollón, ecseteken, filctollakon át egészen a ragasztóig, vagy temperákig. Hátránya pedig a méretében keresendő, mivel sok minden elfér benne, így elég nagy helyet igényel.


2. Szekrényben

Ha több dologgal rendelkeztek, akkor lehet jó öltet egy egész szekrényt berendezni velük. A sok kis üvegtároló segítségével egy átlátható rendszer lesz a jutalom. Itt mindennek megvan a helye, így viszonylag könnyen vissza is pakolható.

Hátránya, hogy szintén sok helyet foglal el, érdemes akkor belevágni az ilyen tárolási módba, ha tényleg nagy az eszközpark és ezek használva is vannak.

3. Gurigából

Nem igényel jelentős alapanyag mennyiséget. Elegendő néhány guriga és egy nagyobb doboz, amibe szépen bele lehet ezeket állítani. A dobozt és a gurigákat le lehet festeni, de akár befedhetőek színes papírokkal is.

Előnye az, hogy könnyen és olcsón elkészíthető, hátránya viszont az, hogy a kisebb dolgoknak, mint tempera, vagy radír, esetleg ceruzahelyező már nem lesz meg a helye, vagy ha benne is van, nem biztos, hogy könnyen meg fogod tudni találni.

4. Forgóállványon

Ez is egy kifejezetten praktikus írószer tartó. Szinte mindennek helyet lehet találni, mivel eltérőek a konzervek méretei, így az egészen apró dolgoknak, mint a ceruzahelyező is helyet lehet szorítani a nagyobb rekeszek mellett, amikbe a ceruzák férnek.

Hátránya, hogy egész sok helyet foglal és mivel az egész egy állványon helyezkedik el, így forgathatónak is kell lennie, aminek még sajnos plusz helyigénye is lesz.

5. Dobozokból

Ez a fajta tartó szintén könnyen elkészíthető otthon is. Elegendő hozzá egy-két fajta, de különböző méretű doboz. Ezek lehetnek műzlis dobozok, vagy tejes dobozok, de jó lehet még egy kiürült teás doboz is. A lényeg, hogy ezek egymáshoz jól legyenek rögzítve, mert különben hamar széthullik az egész.

Hátránya ennek a típusnak az, hogy sok helyet foglal el. Mivel vízszintesen terjeszkedhetsz csak vele, így végig kell gondolnod előzetesen, hogy minek szeretnél helyet szorítani, mert ha túl sok minden kerül a dobozokba, az csak az asztalon levő munkafelülettől veszi el a helyet.

6. Hordozható

Látszólag nem tűnik nehéznek az elkészítése, de a madzag vezetékezése miatt bonyolult lehet megcsinálni. Érdemes nagy odafigyeléssel dolgoznod, de ahhoz, hogy a szerkezet tartós is maradjon érdemes a lyukakat valamivel megerősíteni, nehogy az egyik összehúzásnál meglepetés érjen és az egész rendszerező szétszakadjon.

Előnye abban rejlik ennek a megoldásnak, hogy bárhova magaddal viheted. Hátránya viszont az lehet, hogy ha nincs megfelelően a lyukaknál megcsinálva, akkor hamar szakadhat. Így hamar elveszhet a megfelelő tárolás lehetősége.

7. Fából

Mindennek megvan a helye. Ez lehetne ennek a tartónak a jelmondata. Előnye, hogy tényleg minden a helyére kerülhet, de az már nem jó, hogy a rendszer nem bővíthető. Sajnos itt még egy darab ecset pluszban is boríthatja a szép rendszert.

Az is jó tud lenni, hogy könnyen és gyorsan kiderül, ha valami hiányzik, vagy nincs rendesen a helyén. Hátránya a nehezebb elkészítésben rejlik és a korlátozott befogadóképességében.

8. Függőleges

Végre egy olyan írószer tartóval is találkozunk, ami kevés helyet foglal el. Az elrendezése miatt az asztalon még rengeteg hely marad a munkára.

Otthon is el tudod készíteni, de arra figyelned kell, hogy a tartórekeszek alja nem vízszintes, hanem meg van döntve. Így férnek el a felsőbb szinteken a nagyobb eszközök, mint a ceruzák, filctollak, de az ecsetek is. Az alsó szinteken az apróbb dolgok kaphatnak helyet, mint például a radírok, vagy hegyezők.

9. Fiókos

Talán az egyik legbonyolultabb ennek az elkészítése. Viszont nagyon remekül néz ki még megpakolva is. Ha valamit nem szeretnél szem előtt tartani, azt csak egyszerűen elteszed a fiókba. A polcon még a telefonnak is akadhat hely.

Hátránya, hogy sok helyet foglal, de az elejét is muszáj üresen hagyni, hogy a fiókot minden esetben megfelelően ki lehessen nyitni. Így ha szükség lenne valamire a fiókból, akkor egy kisebb asztal esetén már jelentős helyet vesz el a munkaterületből, rosszabb esetben a munkát is megzavarja ez a művelet.

10. Újrahasznosított

PET palack újrahasznosítva. Könnyen elkészíthető és a kialakítani kívánt formának vagy figurának csak a képzeleted szabhat határt. Festeni olyan festékkel érdemes, ami megmarad a műanyag felületen is és rövid időn belül nem kezd el repedezni, vagy leválni a felületről.

Hátránya, hogy a kisebb eszközöknek, mint például a radír ez esetben nincs megfelelő tárolási hely. Ceruzáknak, tollaknak viszont több, mint tökéletes.

11. Vicces

Ha jó a kézügyességed és van hozzá fantáziád, akkor egy vicces, vagy figurás tárolót is készíthetsz. Ehhez sajnos már kicsit több tervezésre van szükség. Viszont szép színeivel az asztal dísze is lehet.

Mindennek van benne hely, inkább szélességben foglal helyet, mint hosszban, ami teret enged az asztalon történő megfelelő munkavégzéshez.

+1. Konzervdobozból

Ez a fajta írószer tartó is könnyen kivitelezhető, még otthon is. Mindennek van benne hely, és mivel szélességben igényel nagyobb teret, így egészen jól szabadon hagyhatod vele az asztalon levő munkaterületed jelentős részét.

A festés során kell nagyon figyelni, hogy megfelelően legyen kezelve a konzerv és ne kezdjen el lepattogzani a festés, vagy rosszabb esetben rozsdásodni a fém része. Külön érdemes nagy figyelmet fordítanod arra is, hogy a konzerv szájának a belseje ne okozzon sérülést, ha véletlenül valaki rosszul érne hozzá.

Összegezve

Rengeteg szép és megvalósítható ötletet igyekeztem összeszedni. Remélem sikerült közte megfelelőt találnod, vagy legalább ihletet kapnod a saját tartód elkészítéséhez. Jó munkát a kivitelezéshez! A saját kivitelezésemhez kattints ide.

Gyerekszoba

Ha szeretnél még gyerekszobai rendszerezéssel kapcsolatos cikkeket olvasni, akkor az elolvasom gombra kattintva megteheted:

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − tizenkettő =