2024. május 18., szombat, Alexandra, Erik, Alexa
2024. május 18., szombat, Alexandra, Erik, Alexa

5 érdekes módja a művész ecsetek tárolásának!

Festés során szükség van a művész ecsetek megfelelő tárolására. Könnyebb úgy dolgozni, hogy van hova letennünk munka közben az ecseteket és közben nem kenjük vele össze magunkat, a berendezést, vagy pedig magát a művet. De vajon van erre tényleg bevált és jó módszer?

1. Hatalmas ecsettartó

Ez egy hatalmas nagy tároló a művész ecsetek számára. Itt szinte minden festéshez szükséges eszközt el tudsz tárolni egy helyen, ami még jól átláthatóvá is teszi a készletet. Így minden ecsetet megtalálsz már egy pillantással is.

Hátránya ennek a megoldásnak, hogy elég nagy helyet foglal el. Ha nem hivatásszerűen vagy nagy rajongóként foglalkozol a festészettel, akkor nem biztos, hogy megéri egy ekkora tartó ennyi eszközzel.

2. Szivacsos

Ez a fajta tartó akkor kifejezetten jó megoldás, ha festés közben kell egy másik ecsetet is igénybe venned. Az addig használt eszközt, viszont így megfelelően le lehet tenni, kimosva, hogy száradjon vagy ha még az adott műnél igény van rá, akkor a következő használatig.

Hátránya sajnos az, hogy elég kevés ecset tárolására alkalmas, és tényleg a frissen használt daraboknak nyújt megfelelő elhelyezést.

3. Csipesszel

Nagyon hasonló az előző megoldáshoz. Itt az ecsetek csipesz segítségével száradhatnak a használat és a mosás után. Otthoni elkészítése egy kicsit bonyolultabb az előző tartóhoz képest, de nem kivitelezhetetlen.

Hátránya, hogy a nemrég használt ecseteken kívül, huzamosabb tárolásra nem alkalmas. Ennek ellenére jó kiegészítője lehet valamilyen másik tartónak.

4. Üvegben

Nagyon hasonlít ez a megoldás a smink ecsetek tárolásához. Elég valamilyen kis üvegedény, aminek a szája magasabban van. Ebbe csak bele kell tölteni apró szemű dolgokat, ilyen lehet a képen is látható kavics, de jó lehet még akár rizs is.

Nagyon sok ecset tárolására alkalmas, és könnyen bővíthető rendszer alakítható ki belőle. További előnye még, hogy talán ez a tartó foglalja el a legkevesebb helyet a tárolás során.

5. Fából

Otthon is könnyen elkészítheted ezt a fajta tárolót az ecsetek számára. Elég hozzá néhány megmaradt deszka darab. Sok ecsetet tudsz itt is tárolni, viszont a lyukak fix száma miatt miatt sajnos egy idő után betelik a tartó. Ilyenkor más megoldás után kell nézni, vagy selejtezni kell a már kopott darabokat.

Előnye még, hogy nem foglal sok helyet maga a tároló sem. De a fa részt érdemes valamilyen formában lekezelni, hogy egy idő után ne kezdje ki a víz.

Összegezve

5 darab nagyon jó ecset tárolóval találkozhattál ebben a cikkben. Bármelyik fajta tartóról is legyen szó, otthon is könnyen megvalósítható. Azt viszont vedd figyelembe, hogy semmilyen papír vagy karton alapanyag a tartó elkészítéséhez nem lesz megfelelő, mivel ezeket a víz hamar el fogja áztatni.

Forrás:

További bejegyzések

Szólj hozzá!

16 − 2 =