5+1 kreatív gyógyszer tárolás

Szinte minden otthonban megtalálhatóak gyógyszerek, vitaminok, esetleg gyógyhatású készítmények. Ezek megfelelő és ízléses tárolása sok fejtörést okozhat. Íme 5+1 zseniális gyógyszer tárolás ötlet!

Figyelem! A gyógyszerek tárolásánál mindig olvasd el, hogy milyen hőmérsékleten javasolt tárolni az adott készítményt!

1. Tároló dobozokban

Gyógyszer tárolás ötletek közül a legelterjedtebb módszer a tároló doboz. Ezeket a legegyszerűbb beszerezni, és felcímkézni, majd egy üres polcra betenni.

Ahhoz, hogy mindent a megfelelő időben meg tudjunk találni fel kell címkézni a tárolókat. Ez akkor a legfontosabb, ha olyan dobozokat használunk, amik nem átlátszóak. Ilyenkor rögtön fogjuk tudni, hogy ha hirtelen elő kell kapnunk valami, hogy melyik tartóba nyúlhatunk.

Használhatunk ugyanakkora méretűeket is, ezeket könnyen egymásra tudjuk pakolni és még könnyebben tudjuk cserélgetni is, hogy melyik legyen az oszlop tetején. De ugyanúgy jó megoldás lehet, ha különböző méretű dobozokat használunk, az alapján, hogy melyik fajta gyógyszerből rendelkezünk több darabbal, esetleg nagyobb csomagolással. Nyilván más méret kell a nagy dobozú multivitaminoknak és kicsi az allergiás tablettának, esetleg az orrspraynek.

Ezek a tárolók lehetnek teljesen és légmentesen zártak, de lehetnek a képen is látható módon nyitottak. Utóbbi nem jó megoldás, ha valamelyik gyógykészítményünknek erős az illata (ilyen lehet például a tigristapasz).

2. Forgatható polcon

Ha nem rendelkezel kiemelkedő mennyiségű gyógyszerrel, vagy vitaminnal, akkor jó megoldás lehet egy kisebb forgatható polc, akárcsak smink tárolásánál. Ide csak egyszerűen, méretüknek megfelelően felpakolhatod a készítményeket.

Előnye, hogy jól kereshető benne, szinte akármi, mivel a hátsó sorokat is könnyen átnézheted a polc elfordításával.

Hátránya, hogy ez egy viszonylag magas tároló, így nagyobb a helyigénye, mint a dobozoknak.

3. Gyógyszer tárolás ajtón

Ez a gyógyszer tároló némi szerelési munkát igényel, viszont jól látható képet kaphatsz ránézésre is a készletről. Bár itt a képen első sorban tisztasági szereket láthatsz, de ez a módszer ugyanúgy megállja a helyét gyógyszerek tárolásánál is.

Előnye: átlátható és rendezett módszertan, viszont egy mozdulattal el is tüntethető a kíváncsi szemek elől. Kiválóan fel lehet címkézni ezeket a tárolókat is.

Hátránya: óvatosan és előre gondolkodva kell felszerelni, mivel, ha a szekrény polcai kicsit kijjebb vannak, akkor az ajtót már nem lehet teljesen becsukni.

4. Fiókban

Könnyen káosz alakulhat ki, ha fiókban tárolod a gyógyszereket, éppen ezért érdemes valamilyen rendszert bevezetni.

Előnye: ha ügyesen rendezed, akkor kis helyen is sok készítmény fér el, ráadásul jól átláthatóan.

Hátránya: kevesebb gyógyszer tárolására alkalmas módszer, a visszapakolásnál pedig oda kell figyelni, hogy minden a helyére kerüljön vissza.

5. Fürdőszoba szekrényben

Egy ilyen fajta fürdőszoba szerkény különlegesnek számít, mivel a boltokban nem feltétlenül találkozol vele. Ha csináltatsz fürdőszobabútort, akkor érdemes lehet elgondolkodni ezen a megoldáson, ugyanis nem csak gyógyszerek tárolására lehet jó, hanem a képen is látható módon a tisztálkodási szereket is könnyen el lehet benne rejteni.

Előnye: modern kinézete, átlátható megjelenése és könnyű használhatósága.

Hátránya: nehéz beszerzés, valamint a nagyobb helyigény.

5+1. Ajtóra szerelve máshogy

Egy újabb megoldás, amit ajtóra lehet szerelni. Ez talán egy kicsit könnyebben kivitelezhető, mint a másik szekrényajtóra szerelhető módszer.

Előnye: átlátható, könnyen használható, mivel csak egyszer kell berendezni, utána már gyerekjáték ki- és berakosgatni a sok kegyszert.

Hátránya: szintén oda kell figyelni, hogy a szekrényajtó becsukható maradjon, valamint jól kell rögzíteni, mert egy óvatlan pillanatban leeshet.

Összegezve

Azokkal a gyógyszerekkel foglalkoztunk, amiknek a tárolását nem szükséges hűtőszekrényben megoldani, hanem szobahőmérsékleten is tárolhatóak. Mielőtt eldöntenéd, hogy hol tárolod ezeket a készítményeket mindenképpen nézd meg a betegtájékoztatóban, hogy milyen hőmérséklet szükséges a megfelelő tároláshoz!

Forrás

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × egy =