2024. május 18., szombat, Alexandra, Erik, Alexa
2024. május 18., szombat, Alexandra, Erik, Alexa

9 impozáns smink tároló ötlet otthonra

Ha nem tudod hova tenni a smink készletedet, úgy hogy minden megtalálható legyen és még esztétikusan is nézzen ki, akkor most mutatok erre 9 nagyszerű megoldást. Ezeket otthon is meg tudod csinálni, legtöbb esetben a lakásban is megtalálhatóak az alapanyagok, így még boltba sem kell menned. Most lássuk a smink tároló megoldásokat!

1. Színes asztali smink tartó

Egy szép smink tárolóval találkozhatsz. Mivel karton papír az alapanyaga, így könnyen elkészítheted otthon is. Ennek a típusnak az a legnagyobb előnye, hogy szinte bárhogy variálhatod az elkészítés során. Akár a tárolórekesz nagyságát is igényeidnek megfelelő méretre szabhatod, akár a színeket is megváltoztathatod.

A hátránya, hogy nem vízálló megoldás, így nedves dolgokat nem tudsz benne tárolni. Sajnos akármilyen jól van fedve a papír, ha sok pára vagy víz éri, akkor nagyon hamar tönkre fog menni.

2. Smink doboz

Szintén otthon is könnyen elkészíthető tárolót láthatsz a képen. Nagyon hasonló az előző megoldáshoz, csak az alapja más. Az előző tartó inkább felfelé terjedelmesebb, ez a praktika viszont oldal irányba foglal el nagyobb helyett. Tehát ez egy laposabb tároló, míg az előző egy kicsit magasabb fajta.

A képen a smink tároló elkészítéséhez karton papírt használtak, míg könnyen el tudom képzelni ugyanezt a megoldást fa alapanyagokból is. Az elrendezésben megint csak a képzeleted szab határt, vagy leginkább az eszközeid száma és alakja.

3. Sminkecset tartó

Ez a megoldás kifejezetten esztétikus a smink ecsetek tárolására. Ezt a megoldást nagyon sokféleképpen variálhatod. Akár a pohár részt, akár a benne levő üveggömböket is.

Pohár rész szabadon díszíthető, ha gondolod üvegfestékkel is ki lehet dekorálni, esetleg rá lehet írni, hogy mire való az adott sminkecset (például arcra, szemre), de ugyanez megoldható piktogrammokkal is. De lehet még pöttyös, csíkos, hullámos, kockás, vagy bármilyen más minta is szóba jöhet, amit szeretnél. Láttam már olyan megoldást is, hogy pezsgős vagy boros pohár segítségével készítették el ezt a fajta tárolót.

Az üveggolyók helyett lehet bele tenni bármi mást is, ami sok apró darabból áll. Ilyen lehet például a dekor kavics vagy a rizs is.

A tartó kifejezetten nagy előnye, hogy fürdőszobába való tárolásra előnyös, mivel nincs olyan része, ami pára hatására elázhatna. Az ecseteket könnyen bele lehet állítani, így még egymáshoz sem érnek.

Hátránya pedig az, hogy csak sminkecset elhelyezésére alkalmas, a többi sminknek máshol kell helyet találnod.

4. Emeletes smink tartó

Ez a fajta tartó inkább magas, semmint széles. Elhelyezésére nem alkalmas fiók vagy polc, ez annál nagyobb méretű tároló. Ennek ellenére kifejezetten mutatós, a mindennap szükséges sminkeket, krémeket, parfümöket, viszont remekül tárolhatod rajta.

Előnye, hogy akár otthon is el tudod készíteni, de boltban is megvásárolható. Ha jól van megcsinálva, akkor forgatni is tudod, így könnyen kiválaszthatod, hogy éppen mire van szükséged. Valamint szinte minden típusú sminket el tudsz helyezni rajta. Hátránya a méretében keresendő, mivel több helyet foglal el, mint társai.

Hasonló megoldás létezik a hajgumik, illetve a hajápolás kisebb eszközeinek a tárolására is, amit itt olvashatsz.

5. Mini smink asztal

Ezt a tartót boltban még nem láttam, de ha jó a kézügyességed, akkor el tudod készíteni. Akkor éri meg foglalkozni vele, ha van ekkora mennyiségű smink eszközkészleted, amiknek a tárolására egy ilyen méretű dologra van szükséged.

Előnye, hogy rengeteg cuccot el tud nyelni, szinte bármilyen fajta smink eszköz tárolása megoldott lehet. Hátránya viszont az, hogy nehéz elkészíteni és rengeteg helyet igényel.

A smink tároló elkészítését kizárólag fából tudom elképzelni. Kartonból csak egy sokkal kisebb tartó létrehozására lenne lehetőség. A súly és a tárolandó eszközök számától függ leginkább, hogy milyen méretet gondolnál ki rá.

6. Mágneses smink tartó

Az egyik leglátványosabb smink tároló forma. Otthon könnyen elkészíthető, egyedül arra kell figyelned, hogy mindegyik smink eszközhöz egy pici mágnest kell ragasztanod.

Az alap, amire a cuccok kerülnek akár egy kiselejtezett tepsi is lehet. A lényeg az, hogy tapadjon rá a mágnes. Ezt mindenképpen teszteld le, mielőtt belelendülnél a felújításba.

Előnye, hogy bármilyen típusú smink dolgot tudsz rajta tárolni, ráadásul mindez nem is igen foglal helyet, mivel a falra is fel tudod akasztani. Hátránya, hogy korlátozott a befogadóképessége, ezért vagy akkor lehet jó, ha kevés ilyen tárggyal rendelkezel, vagy pedig csak egy részüket tudod ebben a formában tárolni.

7. Fa smink polc

Elsősorban körömlakk tárolására lehet alkalmas ez a fajta polc. Viszont, ha otthon megcsinálod, akkor akár többféle dolognak is tudsz benne helyet szorítani.

Rendkívül nagy előnye, hogy kevés helyet foglal, mivel könnyen a falra szerelhető ez a megoldás, könnyen elkészítheted és a hozzá való anyagok beszerzése sem igényel jelentős gondolkodást. Hátránya, hogy korlátozott befogadóképességgel rendelkezik, ez által csak bizonyos mennyiségű dolgot fogsz tudni rajta tárolni.

8. Egyszerű asztali smink rendszerező

Ez egy lépcsőzetes tárolási megoldás. Otthon is elkészítheted, de sok ilyen jellegű tárolóval is találkozhatsz a kereskedelemben.

Előnye, hogy többféle dolgot is tudsz benne tárolni, ha magad csinálod, akkor a meglevő eszközeidre is tudod méretezni. Hátránya viszont, hogy sok helyet foglal, falra vagy fiókba, de egy kisebb fürdőszobaszekrény polcára sem fogod tudni elhelyezni.

9. Rúzs rendszerező

Ez a tároló kifejezetten rúzs tárolására alkalmas. Ehhez a megoldáshoz csak egy dobozra és némi karton papírra van szükséged. Érdemes lehet a papír részt valamivel beborítani, hogy szebb legyen.

Hátránya a tárolónak, hogy csak rúzst tudsz benne tárolni, a többi tárgynak más elhelyezésre lesz szüksége.

Melyiket érdemes megcsinálnod?

Elsősorban azt amelyik a leginkább elnyerte a tetszésedet. Emellett azt is vedd figyelembe, hogy Neked otthon mely eszközök tárolására van szükséged és mennyi van ezekből. Így mindenképpen úgy alakítsd ki a tartót, hogy az megfeleljen az általad használt smink tárgyak elhelyezéséhez.

Ha nagyobb mennyiségű smink eszközparkkal rendelkezel, akkor az is jó döntés lehet, ha nem mindent egy tartóban szeretnél elhelyezni. Így akár téma szerint (sminkecset, rúzs, szemhéjfesték) alapján is elrendezheted a készletet, de akár úgy is csoportosíthatod, hogy amit gyakrabban használsz annak egy tartó és amit ritkábban, azoknak az eszközöknek pedig egy másik tároló.

Összegezve

9 jó smink tároló lehetőséget ismerhettél meg, hogy melyiket választod az már csak rajtad áll. Boltban is lehet hasonló megoldásokkal rendelkező tartókat venni, de a legtöbbet otthon is könnyen elkészítheted.

Forrás:

További bejegyzések

Szólj hozzá!

3 × kettő =