2024. május 18., szombat, Alexandra, Erik, Alexa
2024. május 18., szombat, Alexandra, Erik, Alexa

9 zseniális fülbevaló tartó, amit otthon is elkészíthetsz

Nem találod a kedvenc fülbevalódat? Vagy túl sok van és nem tudsz választani? Rendszerezned kéne, de nem tudod hogyan csináld? Ebben a cikkben szeretnék 9 nagyszerű fülbevaló tartó rendszert bemutatni, amit könnyedén el tudsz Te is készíteni.

1. Vászon tartó házilag

Segítségével egy egyszerű vászon anyagra tűzheted fel a fülbevalóidat, amik így pazar látványt nyújtanak. Ezt kedved szerint bárhova felakaszthatod.

Nagy előnye, hogy kevés helyet foglal, ennek ellenére nagy tárolási felülettel rendelkezik, ami könnyen áttekinthető. Hátránya viszont az, hogy némi varrótudás szükséges hozzá, és nem minden típusú kapocskialakításnak felel meg.

2. Szelence

Ez egy gyönyörűen kivitelezett fülbevaló tartó, amit egy kis varrás tudással otthon is könnyedén meg tudsz csinálni. Egy merev részt, befedsz valamilyen puha tapintású anyaggal és már csak egy szép dobozra van szükséged, amibe bele tudod tenni. Ennek a típusnak az egyszerűbb változatát én is megcsináltam, amit itt találsz.

Előnye, hogy kedved szerint alakíthatod ki, akár még maradék anyagból is tudsz dolgozni. Hátránya viszont, hogy varrótudást és komolyabb tervezést igényel, valamint ebben a formában csak egyféle kapocstípussal használhatod.

3. Fülbevaló tartó fa lapon

Hasonló a vászonos megoldáshoz, azzal a különbséggel, hogy itt a tartó rész fából van. Kisebb fúróra szükséged van a lyukak elkészítéséhez. Ugyanakkor el tudom képzelni ezt a típust egyszerű festett kartonpapírból is.

Előnye, hogy könnyen áttekinthető és kevés helyet foglal el, ennek ellenére nagy tárolási felülettel rendelkezhet. Hátránya, hogy nem mindegyik kapocstípusnak fog megfelelni.

4. Rattan fülbevaló tartó

Az előző megoldáshoz hasonlatos, annyi különbséggel, hogy ez se nem fa, se nem vászon. Itt egy rattan anyagból készíthető fülbevaló tartóról olvashatsz, így talán az egyik legsokoldalúbb darab.

Rengeteg előnnyel rendelkezik ez a fajta tartó: áttekinthető, kevés helyet foglal, ennek ellenére nagy felületű, de több kapocstípusú fülbevalónak is megfelelő lehet. Hátránya, hogy talán nehezebben beszerezhető ez a fajta anyag.

5. Akasztós fülbevaló tartó házilag

Itt két darab vízszintes rúdra felakasztható fülbevaló tartóval találkozhatsz. Egy kis ragasztó, hurka- és jégkrémpálcák segítségével egy esztétikus tartót készíthetsz el.

Előnye, hogy könnyen elkészíthető, ami nem igényel jelentős eszközparkot. Hátránya viszont az, hogy sok helyet is foglal és csak egyféle kapocstípusnak kedvez.

6. Fülbevalók dobozban

Tulajdonképpen ez is egy kartonpapíros megoldás, csak itt vízszintesen helyezed bele a papírt egy doboz aljába. A kartonpapírt parafa hatású, vagy más tetszőleges fóliával lefedve egy meglepően szép hatás érhető el.

Előnye, hogy áttekinthető és az elkészítése sem igényel túl sok gondolkodást. Hátránya, hogy elég helyigényes és ez a tartó is csak egyféle kapocstípust támogat.

7. Fülbevalók keretben

Szintén egy hasonló megoldás, mint amit a vászonos és a fa lapos tartó kínál. Csak itt egy keretben kifeszített anyagra tudod elhelyezni a fülbevalóidat.

Előnye, hogy áttekinthető, ugyanakkor kevés helyet foglal és többféle kapocstípusnak is kedvező ez a megoldás. Hátránya, hogy elkészíteni elég bonyolult és ehhez már komolyabb eszközparkra is szükséged lehet.

8. A legegyszerűbb fülbevaló tartó házilag

Ez egy sima merev hálószerű anyagból elkészíthető tartó, amit egyszerűen csak le kell vágnod a kívánt méretre.

Előnye, hogy talán ezt a fajtát a legkönnyebb elkészíteni, ugyanakkor kevés helyet foglal, több kapocstípust is támogat, valamint bárhova elhelyezhető. Hátránya, hogy az ilyen jellegű anyagot nehezebb lehet beszerezni.

9. Fülbevaló piramis

Az egyik legextrább kinézetű fülbevaló tartó, amivel találkoztam. Tulajdonképpen a piramis egyes emeleteire tudod kedvenc ékszereidet felakasztgatni.

Előnye leginkább a látványosságában keresendő. Hátránya, hogy csak egyféle kapocstípussal rendelkező fülbevalót tudsz rajta elhelyezni. Valamint több helyet foglal, mint a falra akasztható társai, de nem is mindenhova tudod elhelyezni.

Összegezve

Kilenc darab kiváló fülbevaló tartó házilag! Mindegyik impozáns látványt nyújt, de sajnos arra mindenképpen oda kell figyelned, hogy milyen kapocs típussal rendelkező fülbevalóid vannak. Mivel a legtöbb ilyen tartót csak a megfelelő fajtájú fülbevalóval tudod csak használni.

Forrás:

További bejegyzések

Szólj hozzá!

húsz − hat =