Fülbevaló tartó házilag: hogyan csináld?

Rengeteg ötlet végignézése és sok gondolkodás után végül emellett a fülbevaló tartó házilag mellett döntöttem. Ha keresnem kell, hogy mit vegyek fel, akkor ez az egyik legáttekinthetőbb módszer. Ha Te is szeretnél valami hasonló tárolót, akkor tarts velem, hátha tudok segíteni egy kis ihlettel! Ha más elképzelésed van, akkor olvasd el ezt a cikket.

Mi volt a probléma?

Két dolgot szerettem volna egyszerre megoldani ezzel a tárolóval. Egyrészt a fülbevalóim egy helyen történő tárolását. Másrészt pedig jó lett volna gyorsítani a tipikus női problémán: ‘a mit vegyek fel?’ kérdésen. Ha Te is hasonló gondokkal küzdesz, akkor olvasd el, hogy mi lett a megoldás.

Fülbevaló tartó tervezése kreatívan

Jelen esetet egy szombati napon úgy szerettem volna megoldani, hogy ne kelljen boltba mennem semmilyen alapanyagért. Így az itthoni dolgokból kellett gazdálkodnom. Két anyagra volt csak szükségem:

Első körben egy szép dobozra, amiből szerencsére akad itthon. Ez szinte minden háztartásban fellelhető.
Második körben pedig egy kis karton papírra. Ebből szintén találtam egy keveset. A rendelt dolgok csomagolását szívesen felhasználom kidobás helyett. Gondolom ezzel Te is így vagy. 🙂

Ezután már csak egy jó elgondolás kellett, és egy kis kreativitással sikerült megalkotnom egy számomra jó tárolási rendszert. Vajon a gyakorlatban is megfelelő ez a módszer?

Fülbevaló tartó megalkotása

A karton papírból kivágtam 9 kis darabot, olyan mélységűt és olyan magasságút, mint maga a kiválasztott doboz.

A karton lapokból 4 darabot meghagytam üresnek. Ezek az elválasztáshoz kellettek, hogy ne sérüljenek a fülbevalók. Tehát az egyik kapocs része ne karcolja össze a másik fülbevaló felületét.

Majd elkezdtem a fülbevalók méretének megfelelő helyekre lyukakat készíteni egy gombostű segítségével. De akadt egy másik problémám. Ez a fajta lyukasztás csak egyféle kapocsnak kedvezett. Így ki kellett találnom egy másik módszert a többi fajtához is, ami ilyen lett.

Itt a lyuk alatt a fülbevaló többi részének található egy nagyobb kivágás. Így már ez a fajta bizsu is tökéletesen illett az új helyére. Most már csak a lapokat kellett megfelelően behelyeznem a dobozba.

Fülbevaló tartó problémája megoldva

A módszerrel sikerült szépen és áttekinthetően rendbe tennem a fülbevalóimat. Mivel a lapok nincsenek leragasztva, így bármikor könnyedén és pillanatok alatt ki lehet venni és végig lehet nézni a készleten, kiválasztva az éppen aktuálisan viselni kívánt fülbevalót. A karton színe háttérként kiemeli a fülbevalók stílusát, megkönnyítve ezzel a megfelelő választást. A fülbevaló tartó házilag elkészítésre került! Ha nekem megoldható, akkor Te is könnyedén el tudod készíteni különösebb erőfeszítés nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × négy =