2024. május 18., szombat, Alexandra, Erik, Alexa
2024. május 18., szombat, Alexandra, Erik, Alexa

Esettanulmány: kisautó tároló készítése

Sokat gondolkodtam rajta, hogyan tudnám szépen tárolni a gyerekek játék autóit. Mint minden más esetben, most is rengeteg ötletet találtam az interneten. De vajon a kisautó tároló készítése jó ötlet?

Miért lehet szükség a kisautó tárolóra?

Kezdtek megszaporodni a játék autók és a tárolásuk a legtöbb esetben már nem feltétlenül ment esztétikusan. Ez azt jelenti, hogy bele lettek hajigálva egy kisebb dobozba.

Ennek a hátránya az is volt, hogy ha nem számoltuk, akkor nem tudtuk, hogy megvan-e mindegyik darabja a gyűjteménynek. Ha nem volt meg mind, akkor előfordult, hogy az éjszaka közepén léptünk rá, ami elég kellemetlen tud lenni. Így ennek a helyzetnek véget kellett vetni!

Miért otthon csináld meg a kisautó tárolót?

Általában olyan dolgokat szoktam én magam megcsinálni, amit nem találok meg a boltokban. Vagy ha van is ilyen termék, akkor az valamiért nem megfelelő.

Ennek többféle oka is lehet: vagy nem tetszik, vagy nem tudok benne olyan sok dolgot – jelen esetben játékot – tárolni, mint amennyit szeretnék.
De olyan is előfordult már, hogy találtam megfelelő terméket, de az túlságosan drága volt és így már nem érte meg megvenni.

Kisautó tárolás esetén mindenképpen olyan dolog kellett, ahova a sok játék elfér. De majdnem ilyen fontos az is, hogy szépen nézzen ki és praktikus legyen.
Továbbá lényeges, hogy vagy meglévő, vagy olcsón beszerezhető anyagokkal tudjak építkezni.

Kisautó tároló kivitelezése

Kezdjük az anyagok beszerzésével. Sajnos elég türelmetlen típus vagyok, így ha valamit nem találok meg azonnal, vagy éppen nem tudok olyat venni, akkor hajlamos vagyok helyettesíteni másvalamivel.

Még abban az esetben is, ha ez újratervezést igényel. Ez történt ebben az esetben is. A kisautók hossza miatt nem találtam megfelelő szélességű, de mégis vékony deszkát.

Ezért lett az egész állvány autótároló része megdöntve. Ide, így elég volt ez a keskenyebb deszka is, ennek ellenére bármilyen hosszúságú autó elfér. 90 cm-es faanyagot tudtam akkor venni, így az egész méretezés ez alapján lett megtervezve. Ennek megfelelően elegendő volt 3 db deszka megvásárlása ebből a méretből az egészhez, mivel mindegyiket feleztem.

Szeretem, ha minél kevesebbet kell vágni, mert annál kevesebb lesz a hibalehetőség is. Néhány vékonyabb plusz deszkát (2db) is vettem, hogy az autók ne tudjanak előre gurulni, ezt elegendő volt faragasztóval megragasztani.

Az elválasztó sávok is oda lettek ragasztva, de az már egyszerű hurkapálca. Majd a lécek összecsavarozása volt a következő lépés.

Ha meg szeretnéd csinálni, akkor egy kisautót, általában a legszélesebbet célszerű alap méretnek venned. De igazából sorba lehet tenni mindegy kiskocsit, aminek tartót szeretnél csinálni és az alapján tudsz pontosan méretezni.

Kisautó tároló bónusz ötlete

Ha kicsit kényszeres vagy (mint például én), akkor az autók típusát is oda tudod írni. Így tudni fogod, hogy melyik autónak hol van a helye.

Ha egy kis számolást szeretnél tanítani a gyerekeknek, akkor megoldhatod számokkal. Kap egyet a garázs és ugyanazt a számot kapja az autó, amelyik oda tartozik.

Hol legyen a tartó?

Az ilyen típusú tárolók nagy előnye, hogy bárhol elhelyezheted.
Akasztóval falra szerelhető, persze olyan magasságban, hogy a gyerekek számára is elérhető legyen.
De akár ráteheted egy komód tetejére is, vagy a földre is helyezhető.

Összefoglalva

A tartó megépítésével rengeteg autónak sikerült megfelelő tárolást biztosítanom. Így jelenleg 44 kiskocsi élvezi a saját garázs előnyét.

Mi pedig azt élvezzük, hogy a játék befejezésével nem lépünk rá a szőnyegen felejtett járművekre. A következő részben egy ceruzatartót csinálunk.

További bejegyzések

Szólj hozzá!

2 + 16 =