Ceruzatartó gyerekeknek: megéri elkészíteni?

A gyerekszobában sohasem uralkodik megfelelő rend. A sok apró dolgoknak szinte minden esetben szükségük van valamilyen tárolóra. Most egy ceruzatartó gyerekeknek elkészítése vált szükségessé. De vajon jó ötlet nekiállni megcsinálni?Az ötletre azért volt szükség, mert nagyon sokáig a ceruzák csak a fiókban, rendezetlenül voltak tárolva a képen látható módon. Ez a megoldás se nem esztétikus, se nem hatékony.

A nagylányom nem találta a megfelelő eszközöket a rajzoláshoz. Így megszületett a döntés, hogy szükség van egy ceruzatartóra gyerekeknek.

Hogyan kezdhetsz hozzá?

Szeretem, ha a hozzávalókért nem kell külön boltba rohangálni és pénzt költeni. Inkább az itthon fellelhető eszközökből dolgozok, amik egyébként is a kukában landolnának, ha nem adnék nekik megfelelő funkciót.

Így esett a választásom egy újabb karton dobozra, amit kedvem szerint alakíthattam.

Először is levágtam a doboz alját. A kiindulásom egyébként egy pezsgős doboz volt, aminek az alját levágva, meg is lett a ceruzatartó alapja.

Mivel ezt gyerekeknek készül, így célszerű valamilyen csomagolópapírral beborítani. Ez lehet bármilyen, akár olyan ami otthon van, akár olyan, amin a kedvenc mesefigurájuk van. Bár a lányomnak is van kedvenc meséje, mégis imádja ezt a kék mintát.Ez lesz a ceruzatartó gyerekeknek belső, elválasztó része.

A doboz többi részéből levágsz két hosszabb csíkot, majd három darab rövidebbet. Ezeket beirdalod ott, ahol majd az illesztések lesznek.

Ha van kedved, vagy időd engedi, akkor ezt a részt is be lehet csomagolópapírral borítani, bár lényegesen több időt vesz el, viszont szebb lesz.

Milyen lett a ceruzatartó gyerekeknek?

Most már csak egy feladatod van, az pedig már nem nehéz, ennek ellenére itt lehet hibázni, amiről később írok még részletesen. A feladat az, hogy a két részt összerakd.

Ha jó a számítás, márpedig valószínűleg igen, mivel ugyanabból a dobozból vágtuk ki az alkotórészeket, akkor könnyen bele tudjuk tenni a ceruzatartóba az elválasztó részeket.

Ez által szépen össze is állt. Itt nagyon fontos, hogy valamilyen ragasztással meg kell erősíteni a az elválasztó rekeszek és a külső dobozrész közötti összeköttetést. De miért olyan fontos a ragasztás?Milyen hibát követtem el a ceruzatartóval?

Legelőször is azt, hogy nem kalkuláltam azzal a ténnyel, hogy a ceruzatartó gyerekeknek lesz. Ők viszont hajlamosak arra, hogy úgy tegyék be a ceruzákat a helyükre, ahogy éppen kedvük tartja.

Nem figyelnek arra, hogy egy rekesz már nem bír el több íróeszközt, hanem az elválasztó engedve az erőszaknak elhajlik. Pár nappal később a végeredmény pedig, így néz ki:

Rendívül fontos egy erősebb ragasztás. Ezt egy ragasztópisztoly segítségével könnyen megoldható, ami nem engedi elhajolni az elválasztó részt, hanem a helyén tartja.
Ez esetben nem találkozhatsz azzal a problémával, hogy ez a rész a ceruzatartótól külön életet kezd el élni.

Milyen lett a javított verzió utóélete?

Ez a kép az elkészült ceruzatartóról. A második javított kiadás. Sajnos még ennél is előfordul olyan, hogy egy-két elválasztó kijöhet a helyéről, de az előző szétválás viszont nem következik be (vagy csak sokkal később).

Már több hete végzi a dolgát napi szinten tökéletesen. Egyedül annyi a probléma, hogy a ceruzák már nincsenek ilyen szépen rendben tartva.

Ha esetleg valami másban gondolkodnál, itt találsz még ötletel!További cikkek

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + 17 =