Ceruzatartó gyerekeknek: megéri elkészíteni?

A gyerekszobában sohasem uralkodik megfelelő rend. A sok apró dolgoknak szinte minden esetben szükségük van valamilyen tárolóra. Most egy ceruzatartó gyerekeknek elkészítése vált szükségessé. De vajon jó ötlet nekiállni megcsinálni?

Az ötletre azért volt szükség, mert nagyon sokáig a ceruzák csak a fiókban, rendezetlenül voltak tárolva a képen látható módon (tudom sokkoló látvány). Ez a megoldás se nem esztétikus, se nem hatékony.

A nagylányom nem találta a megfelelő eszközöket a rajzoláshoz. Így megszületett a döntés, hogy szükség van egy ceruzatartóra gyerekeknek.

Hogyan kezdhetsz hozzá?

Szeretem, ha a hozzávalókért nem kell külön boltba rohangálni és pénzt költeni. Inkább az itthon fellelhető eszközökből dolgozom, amik egyébként is a kukában landolnának, ha nem adnék nekik megfelelő funkciót.

Így esett a választásom egy újabb karton dobozra, amit kedvem szerint alakíthattam.

Először is levágtam a doboz alját. A kiindulásom egyébként egy pezsgős doboz volt, aminek az alját levágva, meg is lett a ceruzatartó alapja.

Mivel ezt gyerekeknek készül, így célszerű valamilyen csomagolópapírral beborítani. Ez lehet bármilyen, akár olyan ami otthon van, akár olyan, amin a kedvenc mesefigurájuk van. Bár a lányomnak is van kedvenc meséje, mégis imádja ezt a kék mintát.

Ez lesz a ceruzatartó gyerekeknek belső, elválasztó része.

A doboz többi részéből levágsz két hosszabb csíkot, majd három darab rövidebbet. Ezeket beirdalod ott, ahol majd az illesztések lesznek.

Ha van kedved, vagy időd engedi, akkor ezt a részt is be lehet csomagolópapírral borítani, bár lényegesen több időt vesz el, viszont szebb lesz.

Milyen lett a ceruzatartó gyerekeknek?

Most már csak egy feladatod van, az pedig már nem nehéz, ennek ellenére itt lehet hibázni, amiről később írok még részletesen. A feladat az, hogy a két részt összerakd.

Ha jó a számítás, márpedig valószínűleg igen, mivel ugyanabból a dobozból vágtuk ki az alkotórészeket, akkor könnyen bele tudjuk tenni a ceruzatartóba az elválasztó részeket.

Ez által szépen össze is állt. Itt nagyon fontos, hogy valamilyen ragasztással meg kell erősíteni a az elválasztó rekeszek és a külső dobozrész közötti összeköttetést. De miért olyan fontos a ragasztás?

Milyen hibát követtem el a ceruzatartóval?

Legelőször is azt, hogy nem kalkuláltam azzal a ténnyel, hogy a ceruzatartó gyerekeknek lesz. Ők viszont hajlamosak arra, hogy úgy tegyék be a ceruzákat a helyükre, ahogy éppen kedvük tartja.

Nem figyelnek arra, hogy egy rekesz már nem bír el több íróeszközt, hanem az elválasztó engedve az erőszaknak elhajlik. Pár nappal később a végeredmény pedig, így néz ki. Éppen ezért rendívül fontos egy erősebb ragasztás. Ezt egy ragasztópisztoly segítségével könnyen megoldható, ami nem engedi elhajolni az elválasztó részt, hanem a helyén tartja.

Ez esetben nem találkozhatsz azzal a problémával, hogy ez a rész a ceruzatartótól külön életet kezd el élni.

Milyen lett a javított verzió utóélete?

Ez a kép az elkészült ceruzatartóról. A második javított kiadás. Sajnos még ennél is előfordul olyan, hogy egy-két elválasztó kijöhet a helyéről, de az előző szétválás viszont nem következik be (vagy csak sokkal később).

Már több hete végzi a dolgát napi szinten tökéletesen. Egyedül annyi a probléma, hogy a ceruzák már nincsenek ilyen szépen rendben tartva.

Ha szeretnél megismerkedni további íróeszköz tartó rendszerezővel ide kattintva megteheted.

Gyerekszoba

Ha szeretnél még gyerekszobai rendszerezéssel kapcsolatos cikkeket olvasni, akkor az elolvasom gombra kattintva megteheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + 9 =