Plüss tárolás 7 remek módszere

A gyerekszoba szerves tartozéka a plüss figura. Ezekből általában egy halomnyi (vagy több) is össze tud gyűlni, mivel kivétel nélkül az összes gyerek szeret velük játszani. De vajon milyen módszerekkel találkozhatunk, amikor a plüss tárolás kérdése már égetővé válik?

1. Rácsos tartó

Ez a fajta rácsos tároló, akár otthon is könnyen elkészíthető, ha van érzéked a fával való munkához. Dizájnban sokféle típusa létezik.

Ezt meg tudod csinálni, úgy is, hogy rugalmas gumi vagy kötél legyen a függőleges falécek többsége helyett (persze nem a fő tartó elemek), így akár az aljáról is könnyedén kivehetőek a játékok.

Előnye: nagyon sok plüsst elnyel, és még szépen is néz ki, szinte bármelyik játék bárhonnan könnyen kivehető.

Hátránya: munkaigényes a kivitelezése, a helyigénye pedig felér egy kisebb bútoréval.


2. Ajtóra akasztható

Szinte bárhol lehet kapni ilyen ajtóra feltehető tárolót. Ha esetleg az a rész nem lenne elég, akkor a képen látható módon ki lehet egészíteni néhány kisebb kosárral is.

Előnye: nem foglal sok helyet, ráadásul rendszerezetten lehet bele a figurákat pakolni.

Hátránya: kevés plüss játék tárolását lehet vele megoldani, illetve a magasabb részeket egy kisebb gyerek nem fogja elérni. Ráadásul a nagyobb plüssöknek más helyet kell keresni.

3. Plüss tartó hálóban

Talán az egyik legmeghökkentőbb plüss tárolás. A sarokba szerelten, a színes figurákkal kifejezetten vonzza a tekintetet.

Előnye: viszonylag sok játék elfér benne, az alsó csíptetős megoldás elég látványos, megfelelően helyezhető, akár az asztal fölé is.

Hátránya: kisebb gyerekek biztos, hogy nem tudnak belőle játékot kivenni, talán az elpakolás lehet vicces, ha bele kell találni a játékkal a hálóba.

4. Fából

Ezt a plüss tartót otthon is el lehet készíteni, de érteni kell a fával való munkához. Kiváló raklap projekt lehetőség.

Előnye: látványos, valószínű a gyerekek kedvence lesz, de nem biztos, hogy ők mindig tárolásra fogják használni. Így viszont tekinthetünk rá plusz játékként is. Gyerekek számára könnyen elérhető és pakolható.

Hátránya: kevés plüsst lehet benne tárolni, ehhez képest pedig elég nagy a helyigénye.

5. Felakasztható tároló

Ez a plüss tartó is viszonylag könnyen beszerezhető. Érdemes jó helyről, mert könnyű kifogni egy gyengébb darabot, ami már néhány játék súlyától is torzulhat. Utána pedig már nem lehet pakolni bele, és esztétikailag sem lesz megfelelő.

Előnye: kicsi a helyigénye, ráadásul a felakasztási lehetőséggel még jobb elhelyezést biztosít.

Hátránya: kevés plüss fér el benne, bár létezik nagyobb méret is. A magasabb polcokat nem biztos, hogy elérik a gyerekek.

6. Kosárban

Szép és esztétikus elhelyezés egy fajta tárolási módszer. Könnyen átlátható rendszert lehet vele teremteni.

Előnye: átlátható, könnyen hozzáférhető még a kissebb gyerekek számára is, így a pakolás is könnyebb.

Hátránya: mivel a földre tehető, elég nagy a helyigénye, ráadásul nem biztos, hogy az össze plüsst bele lehet tenni. Szükség lehet még egy plusz tároló polc beszerelésére.

7. Plüss tartó polc

Egy elég látványos megoldás a plüssök tárolására. Az előző megoldáshoz hasonlóan szintén egy átlátható rendszert láthatunk.

Előnye: kevés a helyigénye a felakaszthatóságnak köszönhetően, valamint átlátható.

Hátránya: mivel elhelyezésben magasan van, így a gyerekek nem fogják elérni. Valamint, ha sok plüss van, akkor nem biztos, hogy elég lesz az összes tárolásához.

Összegezve

Nagyon sok szép plüss tárolás módszerrel találkozhattunk, még sok más módszer is rendelkezésünkre állhat. Sokat közülük akár otthon is el lehet készíteni akár megmaradt faanyagokból. Sokat viszont a boltokban is meg lehet venni, nem olyan drágán.

Gyerekszoba

Ha szeretnél még gyerekszobai rendszerezéssel kapcsolatos cikkeket olvasni, akkor az elolvasom gombra kattintva megteheted:

Forrás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 2 =