7 kreatív társasjáték tárolás

Szinte minden otthonban találkozhatunk legalább néhány darab társasjátékkal. Ezeket használaton kívül valahova el is kell helyezni. De vajon létezik jó megoldás a rendszerezésre, úgy, hogy az apró darabok se tűnjenek el a tárolás során? Nézzük meg, hogy létezik e ilyen társasjáték tárolás, ahol ez megvalósítható és még szuperül is néz ki.

1. Függőlegesen felakasztható

Talán az egyik legegyszerűbb megoldás ez. Otthon is elkészítheted némi varró tudással, de bármelyik boltban, ami lakberendezéssel foglalkozik, ott is tudsz találni ruhaneműk tárolására szánt hasonló eszközt.

Felakasztva nem foglal el túl sok helyet, ha van rá lehetőséged, akkor a szekrény akasztós részébe is be tudod tenni, így nincs állandóan szem előtt, de nem is porosodik olyan gyorsan.

Ez egy elég könnyen áttekinthető társasjáték tárolás rendszert tud nyújtani, ami ugyanakkor még dekoratív is marad.

2. Polcos tárolás

Hasonló az előző megoldáshoz azzal a különbséggel, hogy nem egy anyagon vannak elhelyezve a játékok, hanem egy stabilabb fa polcon. Ha egy kicsit is értesz a fa munkákhoz, akkor nemcsak a kész tárolóban fogsz gyönyörködni, hanem magad is el tudod készíteni, ami még nagyobb értékkel ruházza fel.

Ezt a fajta megoldást nem feltétlen ebben a formában lehet megvalósítani, hanem úgy is jó lehet, ha minden polc egyforma hosszú és nem pedig lefelé növekszik a polcok mérete.

Valamint az is jó megoldás lehet, ha a polcok magasságát úgy változtatod meg, hogy ne csak fektetve, hanem álló helyzetbe is lehessen a játékokat elhelyezni. Annál a megoldásnál arra kell figyelni, hogy a játékban levő apróbb darabok ne hulljanak ki a rendrakás során. Ilyenkor egy nagyobb gumigyűrű segítségével érdemes összefogni a dobozt..

3. Szekrényben

Az egyik legnagyobb helyet ez a fajta tárolási módszer foglalja el. Akkor jársz jól ezzel a megoldással, ha elegendő térrel rendelkezel, és mellé rengeteg szuper társasjátékod is van.

A játékokat saját dobozukban tudod kiválóan tárolni, aminek az oldalára is rá van írva, hogy milyen játékot tartalmaz a tároló belseje. Így kinyitva a szekrényt, az egész társasjáték gyűjtemény áttekinthető lesz, ez által a keresés is gyerekjáték.

Ha nem is tudod, hogy konkrétan mihez lenne kedved, akkor is könnyebb a választás, mert elég csak egy pillantást vetned a gyűjteményre és egyszerűen el tudod dönteni, hogy melyik lesz a kiválasztott játék.

4. Helytakarékos megoldás

Az egyik leghelytakarékosabb ez a megoldás. Itt nagy alakú iratrendezőbe láthatjuk a társasjátékokat, egyesével és felcímkézve. Ez a nagyobb, táblás játékok részére lehet a legjobb megoldás, a kártyáknak nem lesz megfelelő, mert túl nagy és nem fog esztétikus látványt nyújtani, ha minden lap szét van szórva a tasakon belül.

Viszont egy nagyobb táblához és a hozzá tartózó apróbb figuráknak tökéletes helyet biztosít. Annak ellenére, hogy az iratrendező átlátszó, célszerű mégis felcímkézni őket a jobb átláthatóság érdekében.

5. Ételes dobozban

Valójában ez az ételes műanyag dobozok újrahasznosítása. Legjobban a kártyákat lehet ezekben tárolni, főleg akkor, ha sok olyan darabbal rendelkezel, ami ugyanakkora méretű és elférnek benne a kártyák. A táblás játékok részére sajnos nem lesz megfelelő, mert azoknak nagyobb a helyigényük.

Az elejére nyomtatható a játék címkéje, de az is jó megoldás lehet, ha a doboz előlapját szedjük le és azt ragasszuk fel a dobozokra. Így ha ránézel, akkor egyből tudni fogod, hogy melyik játékot tartalmazza a doboz, anélkül, hogy a keresés közben minden tárolót egyesével ki kelljen nyitni.

6. Méret szerint

Az egyik legátfogóbb megoldás, mivel szinte az összes társasjáték részére megtalálhatjuk benne a legjobb helyet.

A nagyobb táblával rendelkező játékoknak az átlátszó irattasakok lesznek a legjobbak, a kisebb dobozok viszont a kártyáknak lesz kiváló választás. A közepes dobozokba lehet az ügyességi játékokat pakolni, melyek apróbb darabokból állnak.

Célszerű itt is címkézni a nagyobb és még jobb áttekinthetőség érdekében. A dobozok miatt ez a megoldás sajnos több helyet fog elfoglalni, viszont egy elég esztétikus és praktikus megoldással találkozhattunk.

7. Gördülő tároló

Ez már nem a legszokványosabb megoldása a társasjátékok tárolásának. Akkor lehet jó alkalmazni, ha viszonylag nagyobb helyed van, ezeknek a játékoknak a tárolására, vagy gyakran játszotok velük.

A tároló legnagyobb előnye, hogy a teteje úgy van kialakítva, hogy bármelyik játékkal lehessen rajta játszani. Leginkább otthon tudod elkészíteni, a boltokban nem igazán találni ilyen megoldást, bár lehet, hogy létezik. Célszerű a legnagyobb hely szükségletű játékra méretezni, így az összes többi már biztosan el fog férni a tároló tetején.

Összegezve

Nagyon szép kialakítású és praktikus megoldással találkozhattunk társasjáték tárolás szempontjából. Mindegyik tartónak van előnye és hátránya. Hogy melyiket választod az már csak Rajtad áll, de döntően függ attól is, hogy mekkora mennyiségű játék gyűjteménnyel rendelkezel, és attól is, hogy mekkora hely áll rendelkezésedre ezek tárolására.

Forrás:

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − hat =