Zacskó hajtogatás: hogyan csináld?

Van az a mondás, hogy minden magyar embernek vagy egy olyan zacskója, ami zacskókkal van tele. A sztereotípiák néhány esetben igaznak bizonyulnak, így tényleg találkozhatunk ilyen háztartással. Nos most nézzük meg hogyan lehet ezt esztétikusan is csinálni! A zacskó hajtogatás megfelelő technikáját alkalmazva ezt elég könnyen kivitelezhetjük.

Vajon megéri a zacskó hajtogatás?

Ha sok zacskóval rendelkezel, akkor az elején sajnos lesz vele munka, mire mindet sikerül összehajtogatni. Közben érdemes azt is figyelned, hogy amelyik már lyukas, vagy belefolyt valami azokat ki kell dobni, mivel ha újra használod csak többet árt, mint használ.

A hajtogatás rendkívül nagy előnye a helytakarékosság mellett, hogy egy jól átlátható rendszer lesz a munkánk jutalma, ahonnan könnyedén elő tudod venni a megfelelő zacskót (reméljük ez elsőre sikerül).

A hátránya, hogy elég munkaigényes a dolog, és ha méretre keresel zacskót, akkor egy kicsit lutri, hogy jó méretűt fogsz-e kivenni a dobozból. Bár utóbbi előfordulhat akkor is, ha csak összegyűrve tartod a tasakokat valahol a szobában, vagy a konyhában az elérhető legnagyobb zacskóba tömve őket.

Az a megoldás biztos, hogy nem helytakarékos, és amellett, hogy kupis hatást kölcsönöz az adott helységnek még csak egy minimális rendszer sem lesz az egészben.

Hogyan hajtogass zacskót?

1.lépés: kisimítjuk a hajtogatni kívánt zacskót, majd alulról felfelé a nyilat követve félbe hajtjuk.

2. Lépés: a zacskót még egyszer félbehajtjuk.

3. Lépés: a nyíl irányába a sarkánál behajtjuk.

4. Lépés: szépen sorban, ahogy adja magát a hajtásirány behajtogatjuk a zacskót, egészen kicsire.

5. Lépés: a végén a zacskó fülét, amit a jobb szélen láthatsz az első képnél, visszahajtjuk a kis “zsebbe”, amit kialakítottunk a többi hatás során.

Így a hajtogatás végén egy háromszög alakú, kicsi zacskót kapunk. Ha jól dolgoztunk, akkor egy stabil hajtást kapunk, ami nem bomlik szét, ha kézbe vesszük.

Egy viszonylag egyszerű módszerrel könnyen és gyorsan össze tudod hajtogatni a zacskókat, amik így könnyen elférnek egy kis dobozba. Így nem csak helytakarékosan fogod tudni ezeket tárolni, hanem még átlátható is lesz az egész.

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 18 =