7+1 remek cipő tárolás módszer!

Ma már se szeri se száma annyi lehetőség van a cipő tárolás módjára. Most összeszedtem 7+1 remek trükköt arra, hogyan tudod tárolni nemcsak esztétikusan, de hatékonyan is a lábbelijeidet. Lássuk milyen módszerek vannak cipő tárolásra?

1. Forgó tartón

Talán pont a legizgalmasabb tartóval kezdjük a felsorolást. Ezt a rajz alapján egy ügyes kezű asztalos meg tudja csinálni gond nélkül.

Előnye, hogy nagyon sok cipőt el tudsz rajta tenni, ráadásul úgy, hogy könnyen tudsz keresni köztük, hogy éppen melyikre van szükséged.

Hátránya, hogy nagyon egyedi elrendezést hozhatsz létre, így elég sok előre tervezéssel kell számolnod egy ilyen tartó elkészítésekor.

2. Falon tartóban

A következő cipő tárolás jelölt már egy kicsit egyszerűbb nemcsak kinézetre, hanem elkészítésre is. Akár egy raklapos projektnek is könnyen el tudom képzelni.

Előnye, hogy nem a földön kell tárolnod a cipőket, így a felmosás és takarítás sokkal könnyebb lesz. Ha szereted a színes dolgokat, még akár a lakás egy kisebb díszítésének is beillik.

Hátránya, hogy mindig szem előtt van, színes és látványos, szóval minimalistáknak nem ajánlott módszerről van szó.

3. Szekrényben

Ez a fajta tárolás már jobban hasonlít egy cipősszekrényre, csak kicsit más az elrendezése a cipőknek. Itt érdemes figyelni a szekrény mélységére, mert ha nagyobb lábbal (és ez által hosszabb cipőkkel) rendelkezel, akkor okozhat meglepetést egy kisebb szekrény.

Előny: nagyon sok cipő elhelyezésére alkalmas. Nemcsak a polcokon van lehetőséged rendezkedni, hanem a szekrényajtó belső részén is akad néhány plusz hely a kedvenceknek.

Hátrány: rendkívül nagy helyet el tud foglalni egy ekkora tárolószekrény, így egy kisebb előszobába vagy lakásban nem ajánlott az elhelyezése.

4. Felakasztva

Bár érdekes lehet a ruhásszekrény részéből lecsípni egy darabot, ám ha akad felesleges helyed, akkor megéri egy ilyenben is gondolkodni.

Előny: látványos és áttekinthető, könnyen megtalálod benne amit keresel. Elég sok cipőt el tudsz rendezni ezzel a módszerrel.

Hátrány: a magasabb szárú cipőknek más helyet kell találnod, mert ide biztos, hogy nem fognak beférni.

5. Szekrényben másképp

Bár ez az elhelyezés is szekrényben van, ugyanakkor már másképpen vannak a cipők elhelyezve. Míg az előzőnél egy külön szekrénnyel találkoztunk, itt most egy gardrób részében láthatunk tárolási módot.

Előny: sok cipő elfér, ráadásul nemcsak esztétikus, hanem rendkívül átlátható is a módszer.

Hátrány: kell hozzá minimum egy gardróbszekrény, de még jobban jársz egy egész gardróbszobával, minden nő álmával 😀


6. Vállfán

Rendkívül látványos tárolási módszer, bár nem biztos, hogy a legpraktikusabb megoldás több cipő esetén.

Előny: az extrém elhelyezés, már látványra sem utolsó.

Hátrány: nagy a helyigénye, nem praktikus, ráadásul helypazarló is.

7. Műanyag tárolóban

Szintén egy szekrényes megoldással találkozhatunk, ez a legnépszerűbb lehetőség, de most egy műanyag tartón van a hangsúly. Ezzel állítva több cipő tárolására is van lehetőség.

Előnye: látványossága mellett elég praktikus is, mivel a készlet teljes egészében átlátható.

Hátránya: sajnos csak a kisebb, alacsonyabb cipők tárolására nyújt jó lehetőséget. A magasabb szárú cipők tárolására ez a műanyag sem feltétlenül alkalmas sajnos.

7+1. Fogason

Kifejezetten érdekes megoldás, nem mellékes az újrahasznosítás jellege sem. Egy használaton kívüli, régi fogas rendkívül jó újrafelhasználásáról van ugyanis szó.

Előny: újrahasznosítás, egy tárgy új élete. Emellett átlátható, és a gyakran használt cipőket tudod könnyen tárolni úgy, hogy takarításkor se zavarjanak. Ugyanis egy felmosás során nem kell emelgetni és arrébb tenni a cipőket. Ha pedig egy esős napon átáznának, ezzel a tárolási módszerrel könnyen kiszáríthatóak.

Hátrány: sajnos csak kevés cipő tárolására van lehetőséged, így a nem szezonális lábbelijeid számára egy másik tárolási módszerrel is ki kell egészítened.

Összességében

Rengeteg nagyon jó cipő tárolás módszer közül választhatunk, ami nemcsak látványos, de praktikus is. Ha több cipővel rendelkezel, akkor érdemes lehet ezeket a módszereket kombinálnod is.

Ez érdekes volt, szeretnék még ilyet olvasni:

Rendszerezés

Ha szeretnél még rendszerezéssel kapcsolatos cikkeket olvasni, akkor az elolvasom gombra kattintva megteheted:

Forrás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − 12 =