Őszi nagytakarítás: hogyan érdemes csinálni?

Az ősz nemcsak a termények betakarításának, az iskola kezdésének az időszaka, hanem felkészülés a télre. Így kiváló alkalom egy nagyobb selejtezésre, hogy el tudjuk engedni azt, amire már nincsen szükségünk. Így a nagytakarításra is megfelelő időszak. Ilyenkor már vagy még nincsen túl meleg, de túl hideg sem, hogy a takarított felület ne száradhatna meg rendesen. Az alábbiakban összeszedtem néhány cikket, hogy érdemes csinálnod és mire érdemes figyelned, hogy elérd a legjobb eredményt az őszi nagytakarítás során.

Hogyan csináld?

Ahhoz, hogy kimagasló munkát tudj végezni előbb vegyél számba néhány dolgot. Készülj fel a tennivalókra, amiket meg kell csinálni. Ehhez egy nagyon jó inspirációs cikket olvashatsz el itt:

Ha szereted a listákat, akkor ezt a cikket mindenképpen olvasd el. Ezeket a tevékenységeket követve végigcsinálhatod a konyha, fürdőszoba, hálószoba, nappali, gardrób, iroda és a ház körüli részek takarítását:

Ha szeretnéd végigcsinálni a nagytakarítás rituáléját, akkor fontos a fizikai tér minden fontos részletét számba venned, és elvégezned a hozzá kapcsolódó tisztítási feladatokat. Ha teljes munkát szeretnél, akkor nemcsak az otthonod, de a lelked is fel kell készítened a változásra.

A nagytakarítás során érdemes a dolgainkat számba venni, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy igyekezetünkben ezek a dolgok kimaradnak. De vajon minek érdemes külön figyelmet szentelnünk? Ebből a cikkből megtudhatod:

Ha pedig már a vegyszermentességről is szó volt, akkor érdemes az őszi nagytakarítást is ebben a szellemben csinálni. Íme néhány tipp hogyan teheted ezt meg, milyen eszközökkel és szerekkel milyen felületeket tudsz tisztítani:

Ha kertes házban laksz, akkor ebben a rövid cikkben olvashatsz arról, miket kell ősszel az udvaron csinálni, hogyan nagytakaríthatsz és készítheted fel kerted a télre:

Ha már a házban és a környékén is kitakarítottunk, nem árt az autónkra is gondolni. Ugyanis a mindennapokban nem biztos, hogy futja időnkből a munkába járás eszközének tisztítása, most erre is időt kell szentelnünk:

Összefoglalva

Az ősz nemcsak a takarításról, hanem a télre való felkészülésről is szól. Így pedig nemcsak a házban kell rendet tennünk, hanem körülötte is. Ahhoz pedig, hogy ne csak kívül legyen rend, belül is érdemes felkészülni. Ehhez pedig a következő cikk fog segítséget nyújtani.

Forrás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + három =