Tavaszi tennivalók: hogyan kezd újra?

Nemsokára itt a tavasz, nem árt előkészülnünk addig a tennivalókkal. Véget ér a tél passzívsága, visszatérünk újra egy aktívabb időszakba, amikor még több tennivalónk fog akadni, akár kint a kertről, akár az otthonunkról beszélünk. De milyen tavaszi tennivalók akadnak? Nézzük most meg ezeket.

Mikor kezdődik pontosan a tavasz?

Az évszakok közül a tavasz jelképezi a megújulást, újjászületést és növekedést. Ilyenkor kezd az élet felélénkülni, virágba borulnak a növények, kizöldellnek az erdők és a mezők. A csillagászati tavasz a márciusi nap-éj egyenlőségtől (március 21.) kezdődik és egészen a nyári napfordulóig (június 21.) tart. Ezzel szemben a naptári tavaszt már március 1-től, május 31-ig határozzák meg. A meteorológiai tavaszt pedig az idő enyhülésétől és a növények virágzásának beindulásától kezdve számítják.

Tavaszi tennivalók a kertben

Ha már tavasz, akkor valószínű, hogy a legelső gondolata lesz a kertesházban lakóknak a kert. Mi legyen vele? Milyen tennivalóink vannak, hogy nyáron, és ősszel a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle?

Ha konyhakertünk van, akkor ezeket a tennivalókat mielőbb csináljuk meg a jó termés és a szép növényzet érdekében:

Ha pedig nemcsak a termést és a növényeket szeretnéd rendbe hozni, hanem az egész udvarral foglalkozni, akkor itt van egy jó kis tervezőlista:

Otthoni tennivalók

Még maradva a növényes témánál ilyenkor érdemes gondot fordítanunk a szobanövényeinkre is. Ugyanis a tennivalók listája nem merül ki abban, hogy néhány növényt kipakolunk a teraszra vagy az erkélyre a melegebb idő beköszöntével. De mit érdemes ilyenkor csinálni?

Ha a tavaszt a lakásba is be szeretnéd hozni, akkor ezzel a néhány ötlettel már kész tavaszt varázsolhatsz otthonodba is:

Ha már eljött a tavasz és éled a természet akkor nemcsak a növények élednek újra, hanem a különböző bogarak, rovarok, élősködők is, úgyhogy ezekre is muszáj figyelni a házban:

Életmód: tavaszra hangolódva

Ha már a lakásunkba behoztuk a tavaszt, akkor nem árt, ha magunkat is felkészítjük az új évszak eljövetelére. Ez a néhány mini rituálé segít még jobban átérezni az évszakváltást:

Végül, de nem utolsó sorban néhány ötlet, amit tavasszal megcsinálhatsz. Ez a tipikus „just for fun” esete, csak azért mert jól esik:

Gyerekekkel

Ha óvodás korú gyermeked van, akkora sok remek, ovis program mellett érdemes vele otthon is felkészülni a tavaszra:

Iskolás gyerekeknek már jobb lehet egy kis kreatívkodás, amivel nemcsak fejleszti a képességeit, de még a lakás díszeit is megcsinálhatjátok:

Bár más-más korosztálynak más-más szórakozási lehetőséget érdemes választani. Van azonban egy lista, amit bármely korú és nemű gyermekkel végigcsinálhattok és amellett, hogy a legtöbb dolgot a felnőttek is évezik, van néhány, ami hasznos is lehet:

Ha a tavaszi szünetben kénytelenek vagyunk dolgozni, és nincsen kire bízzuk a gyereket, akkor itt van 6 jó tipp az irodában való közös „munkára”:

Kis kikapcsolódás

Kikapcsolódásra rengeteg hotelnek, szálláshelynek és utazási irodának vannak remek, aktuális, külföldi és belföldi utazási ajánlatai, ha beírod a keresőbe. Mi most inkább nézzük meg, hogy hova érdemes menni kirándulni, ha Magyarországon szeretnél maradni:

Ha pedig a fővárosban és környékén maradnál, arra is van néhány remek hely:

Ha viszont Európát szeretnéd látni, arra is van néhány remek öltet:

Összességében

Tavasszal minden újraéled, az otthoni és kerti tennivalókon túl, azért akad lehetőség a kikapcsolódásra, kirándulásra, feltöltődésre is.

Ha kíváncsi vagy a többi hónapra:

Forrás:

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + tizenhat =