2024. május 18., szombat, Alexandra, Erik, Alexa
2024. május 18., szombat, Alexandra, Erik, Alexa

9 dolog, amivel nyáron kell foglalkoznod!

A nyár az utazás, a pihenés és a szabadság évszaka. Ilyenkor szeretünk elmenni kikapcsolódni, hogy kicsit feltöltődjünk a mindennapi hajtás után, kipihenve a napi stresszt. A szünidő kezdetével gyermekeink is megpihenhetnek az egész tanév nehézségei után. De mivel érdemes nyáron foglalkozni, hogy mindenre legyen időd?

1. Otthon

A csillagászati nyár kezdete június 21. vége pedig szeptember 22. A meteorológiai nyár ugyanakkor június 1-jétől augusztus 31-ig tart. Érdemes az utóbbival számolnod, ha lakásodról, házadról van szó. Ha otthonodat szeretnéd nyári üzemmódra állítani, akkor ezt a néhány tippet vedd figyelembe:

2. Szobanövények

Ha rendelkezel néhány – esetleg sok – szobanövénnyel, akkor nyáron néhányuknak nem árt egy kis szabad levegő. Mindenképpen figyelj a megfelelő locsolásra a száraz nyári napokon, illetve az erős napsugaraktól védve alakítsd ki nyári vakációjuk helyszínét:

3. Kerti munkák

Ha nyárról van szó, akkor szinte kötelező kimenni a szabadba. Ha rendelkezel kerttel, akkor a tavasz után ez lesz a legaktívabb hónapot. Nézzük meg mire érdemes figyelni, és milyen munkát kell elvégezni a kertben!

4. Ovis nyári szünet

Az oviból kiszabadulva nem szabad a TV, vagy a mobil fogságába esni. Érdemes néhány dolgot kipróbálni a gyerekekkel, ami nemcsak szórakoztatja majd őket, hanem segít kiépíteni a szülő-gyerek kapcsolatot is:

Gyerekszoba - Tanácsok szakértőktől, hírek, kalkulátorok, adatbázisok a teherbe esés időszakától, a terhességen át egészen a gyermek 16 éves koráig. Gyerekszoba - Tanácsok szakértőktől, hírek, kalkulátorok, adatbázisok a teherbe esés időszakától, a terhességen át egészen a gyermek 16 éves koráig.

5. Kisiskolások szünideje

Nyári iskolai szünet se teljen el néhány szórakoztató elfoglaltság nélkül. Íme néhány feladat a kisiskolások számára, amit a nyáron elvégezhet:

6. Kamaszokkal nyáron

Kamaszoknak sem árt egy kis pihenés a következő tanulási év megkezdése előtt. Ilyenkor a kikapcsolódáson, pihenésen és felöltődésen van a hangsúly, hogy a következő tanulási időszak is zökkenőmentes legyen:

7. Ha nyár, akkor utazás

Ha rákeresel a Google-on a nyári utazás szókapcsolatra, szinte se vége se hossza a különböző jobbnál jobb ajánlatoknak. Nem könnyű eldönteni már azt sem, hogy belföldön kapcsolódjunk ki, vagy esetleg válasszunk valamilyen európai úti célt. Még messzebbre is eljuthatunk, de az már egy jóval nagyobb szervezést, tervezést és pénztárcát is igényelhet. Arról, hogyan pakolj be utazáshoz, külön cikk szól. Íme néhány jó úti cél a nyárra:

8. Kikapcsolódás

A kikapcsolódás, pihenés mindenkinek mást jelent. Egy jó baráti beszélgetéstől, grillsütéstől kezdve, a wellness, masszázs és fürdőzős programokon át, egészen a többnapos nyaralásig. Lehet, hogy már az is elég, ha egy kicsit magaddal is foglalkozol. De mégis mire érdemes figyelned, miközben kikapcsolódsz?

9. Rendrakás

Ha a pihenés után úgy döntesz, hogy kicsit rendbe szeded a környezet, akkor íme a 14 napos kihívás:

Ha mindezeket végigcsinálod, akkor nemcsak pihentél, játszottál és minőségi időt töltöttél a gyerekekkel, akkor még az otthoni környezeted is szép rendezett lett!

További bejegyzések

Szólj hozzá!

18 − 6 =