Ecet: mire tudod használni (és mire nem)?

Sokszor hallunk arról, hogy az ecet mennyire jó takarítószer. De vajon mit mondanak róla? Tényleg ennyire jó lenne, vagy vannak veszélyei? Mire jó és mire nem? A bejegyzésben összegyűjtöttem a témába vágó fontosabb cikkeket. Még több tisztítószert és takarítási módszert találsz ezen az oldalon.

Az első cikk arról szól, hogy mennyire hatékony az ecet használata, a takarítás során. Megtudhatod, hogy mennyi idő után rendelkezik baktérium- és gombaölő hatással. A 20%-os háztartási ecet ugyanis az egyik legolcsóbb takarítószer, emellett környezetkímélő és nincsen benne egészségre ártalmas hatóanyag. A cikket itt olvashatod:

A második cikkben olvashatsz arról, hogy mit és hogyan érdemes ecettel tisztítani. Az ecetnek is rengeteg fajtája van, de érdemes a 20%-os fehér ecetet választani a takarításhoz. Íme 9 dolog, aminek a kipucolásához felhasználhatod:

Ebben a kisokosban pedig még több információt találhatsz az ecettel és a takarításra való felhasználásával kapcsolatban:

Bármilyen jó hatása is van az ecetnek, néhány dolgot kifejezetten tilos vele takarítani. Ugyanis az ecet egy erős savas hatású anyag, ami tönkreteheti az egyes anyagokat. Így mindenképpen tilos vele tisztítani:

Ebben a bejegyzésben pedig olvashatsz arról, hogy tényleg érdemes-e az ecetet használnod az otthoni takarítás során. Vajon a gyakori használatával éppen ártunk, és ágyúval lövünk szúnyogra?

Összességében

Az ecet egy jó tisztítószer az átlagos háztartásba, de mindenképpen óvatosan használjuk. Ugyanis a savas hatása nemcsak egyes felületeket és anyagokat károsíthat, hanem akár bőr- és szemirritációt is okozhat. Szóval ha takarítani szeretnél vele, akkor csak óvatosan, ismerd meg előtte a cikkekben leírt hatását és felelősséggel használd!

Forrás:

Similar Posts

0 Comments

  1. Barbi szerint:

    Szia!
    Örülök, hogy végre valaki összeszedte ezeket a cikkeket és így átfogón tudom olvasni a témát.
    Köszi!
    Barbi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 1 =